USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Володимирі-Волинському ексгумують останки вбитих в’язнів

30 Листопада 2017 21:26
У валах городища Володимира-Волинського планують провести роботи з ексгумації останків вбитих в’язнів. 30-го листопада до міста прибули фахівці у сфері проведення археологічних розкопок та побували на території городища, інформує Буг.

Нагадаємо, що депутатам Волиньради, 23-го листопада підтримали виділення 126 тисяч гривень на виготовлення проектно – кошторисної документації для проведення робіт “Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології “Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст” (в комплексі земляних валів замку ХІІІ-XVI ст.).

Раніше ж, 28-го вересня поточного року відбулася зустріч нардепа Ігоря Гузя із директором заповідника Володимиром Пикалюком та Сергієм Годлевським. Зустріч відбулася безпосередньо на місці городища і було домовлено про спільну роботу в напрямку реконструкції Валів та дитинця.

Сьогодні ж, 30-го листопада, на об’єкт прибув Сергій Годлевський, який допомагати буде працівникам заповідника, та з ним науковці Віктор Баюн, котрий відбовідає за археологію в заповіднику. Також приїхали працівники Львівського КП “Доля”, які спеціалізуються на проведенні ексгумації останків.

На місці, безпосередньо обговорили основні етапи та приблизні терміни виконання робіт. Так, працівники КП “Доля” зазначили, що термін виконання залежить від того, як проводити пошукові роботи: вручну чи із застосуванням техніки (до речі розкоп замку Казимира проводили спеціальним трактором). Якщо вручну, то це займе кілька польових сезонів і відповідно років.

Наразі працівники знають про понад 30 останків людей. Однак роботи потрібно провести по всій території, адже за ствердженням старожилів міста, можливі захоронення і в інших частинах.

Щодо термінів початку робіт, то при сприятливих умовах і достатньому фінансуванню, розпочати зможуть вже із середини весни – початку літа 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
знаючий Показати IP 1 Грудня 2017 07:40
КП "ДОЛЯ" - дітище і підприємство Шеремета - голови комісії у справах увіковічнення памятя жертв репресій і т.д. Прошу перевірити в плані наявності корупційних дій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus