USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині беруться за реставрацію пам'ятки «Городище-Вали»

24 Листопада 2017 18:34
Для розробки проектно-технічної документації на реконструкцію пам’ятки археології національного значення «Городище-Вали» у Володимирі-Волинському виділили кошти з обласного бюджету.

Фінансування затвердили під час засідання чергової шістнадцятої сесії Волинської обласної ради сьомого скликання 23 листопада.

Близько 126 тисяч гривень виділила обласна рада на проектно-кошторисну документацію «Реставрація, пристосування та музеєфікація памʼятки археології «Городище - Вали ІХ-ХІІІ ст.»

Це фінансування депутати обласної ради ухвалили під час розподілу коштів від перевиконання бюджету за 11 місяців цього року.

Експерти проаналізували, що вали збереглися на 75%. До слова, заплановано три стадії реконструкції пам’ятки «Городище-Вали».

Згідно з інформацією від інтернет-видання Хроніки Любарта, на першій стадії запланована реконструкція приміщення громадської споруди (колишнього приміщення в’язниці) під музейно-адміністративний заклад ДІКЗ «Стародавній Володимир», перекладання інженерних мереж та реконструкція пам’ятника жертвам тоталітарних режимів.

На другій стадії мають реставрувати самі земляні вали, які, до речі, лише в одному місці, а це при вході, не мають підтвердження автентичності. Саме у цьому місці заплановано зробити конструкції в’їзної вежі.

Цікавою є третя стадія, де має бути зроблена в’їзна вежа з елементами дерев’яних стін та фортець, а також підняття вище рівня ґрунту залишків стін та фундаментів кам’яного замку їх консервація та музеєфікація.

Головним архітектором проекту став директор ТОВ «НПК «Місто України» Володимир Заболотний, а роботу з реставрації пам’ятки курує краєзнавець Сергій Годлевський.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus