USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У версії Геращенка про перестрілку поліцейських є невідповідності, – нардеп

4 Грудня 2016 15:27
Трагедія у Княжичах викликала велику кількість версій та думок у суспільстві. Одні важають, що МВС не оприлюднює всі деталі справи, інші дивуються діям правоохоронців, які брали безпосередню участь у стрілянині. На думку третіх причиною трагедії поблизу Києва, де загинули стало розбалансування служб у ході «реформи поліції».

Так, нардеп Віталій Купрій назвав абсурдною версію, яка прозвучала на даний момент від МВС з приводу трагічної перестрілки в Княжичах, де загинули 5 силовиків. На думку Купрія, в озвученої сьогодні вранці версії радника глави МВС Антона Геращенка занадто багато нестиковок, тому важливо почути більш чіткі пояснення з боку офіційних представників поліції, - пише видання Час Пік.

Купрій допускає, що на місці трагедії між представниками двох структур міг статися конфлікт. Також він не виключає, що поліцейські розвідники насправді були в момент затримання співробітниками держохорони не в недобудованому будинку, а проникли в приватну власність.

"У служби охорони, по-перше, є спеціально оснащені сигнальними маяками машини, чи були вони використані в Княжичах, або туди приїхали незрозуміло хто. У діючій досі інструкції, в патрулі служби охорони має бути три людини, у виняткових випадках допускається дві людини. Я не почув, чи був третій чоловік. І потім, що це за розвідники, яких так лягло могла вирахувати охорона ??? І до КОРДУ дуже великі питання ... ", - зазначив Купрій.

У цій ситуації терміново мають бути покарані винні, при цьому потурання, коли після фатального вбивства поліцейських в Дніпрі ніхто з керівництва МВС так і не поніс відповідальності, допустити не можна.

Натомість колишній співробітник МВС, журналіст Костянтин Стогній на своїй сторінці у Фейсбук задається питанням, у чому «логіка командирів»: «Вони не бачили спецекіпірування? Розмальованих автомобілів ДСО? Хто відповідав за зв'язок між підрозділами під час спецоперації - він пішов курити або таких тепер взагалі немає?! Коротше, замість того щоб служба охорони МВС доставила затриманих в райвідділ, а там би їх не розсекречуючи забрали... Почалася бійня. В ході швидкоплинного бою вбито 2 співробітника КАРО, 2 співробітника ДСО і один спецназівець "КОРДа". А справжні, домушники з боку з подивом спостерігали за цим замісом. І втекли на двох джипах». У поліції стверджують, що злодіїв затримали, але, за даними Стогнія, пред'явити докази цього поки відмовляються.

На думку очільника Закарпатської області Геннадія Москаля, який до цього 37 років пропрацював у правоохоронних органах, причиною трагедії поблизу Києва, де загинули 5 поліцейських, стало розбалансування служб у ході "реформи поліції".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, це чи не вперше в історії України, коли загинула така кількість правоохоронців не від рук озброєних бандитів. Причиною того, що сталась стрілянина між різними підрозділами правоохоронних органів, на думку Геннадія Москаля є те, що реформа поліції призвела до того відсутності координації між ними.

«Трагедія сталася через відсутність координації дій правоохоронців із різних структур. Поліція охорони не підпорядковується поліції Київської області, яка мала готувати спецоперацію, а підпорядковується напрямку МВС (до речі, так само, як і багато інших підрозділів, які раніше діяли в одній системі координат). Тому коли хлопці з охорони виїхали до будинку, де спрацювала сигналізація, вони не знали, що поблизу засіли оперативники, які чекають озброєних бандитів. А оперативники не знали про поліцію охорони», – переконаний Геннадій Москаль.

На його думку, у поліції не створили штаб, який мав би відслідковувати хід проведення операції, та й самого плану теж не було. "Відповідь на ці питання має дати Генпрокуратура в ході розслідування трагедії, але я на 99,9 відсотків упевнений – не було ні плану спецоперації, ні самого штабу", – написав колишній правоохоронець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сераховичі Показати IP 4 Грудня 2016 15:35
Відставка авакова. геращенка .луценка і всіх інших"ПРОФЕСІОНАЛІВ" і поки в краіні не запрацюють справедливі суди .закон і не будуть покарані особи причетні до злочинів -нічого не зміниться в цій державі!
Семен до Сераховичі Показати IP 4 Грудня 2016 18:24
Ого як ви замахнулися! Ви перекреслюєте всю національну ідею після 13 року. Якщо діяти по Закону, то не вистачить тюрем, а "правоохоронці" самі себе ну точно саджати не будуть. Ви уточніть з якого часу карати треба почати. А в тому що поки Закони не почнуть виконуватися, то толку не буде, ви абсолютно праві.
1234321 Показати IP 4 Грудня 2016 17:20
Тлустий бреше і не червоніє.
гість Показати IP 4 Грудня 2016 17:47
Того і гинуть, що керують авакови Геращенко які "дупля не ріжуть", атестують повара, крикуни і патрулі які самі "як п'ять хвилин з поїзда". Їде розвал системи, янику ще далеко із своєю бандою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus