USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Відні українця підозрюють у крадіжці картини Ренуара

27 Січня 2019 07:00
Нідерландські правоохоронці затримали в Амстердамі одного з трьох підозрюваних у викраденні цінної картини Ренуара з будівлі аукціонного будинку Dorotheum в столиці Австрії, повідомляє Укрінформ.

Зазначимо, 28 листопада 2018 року у Відні було викрадено картину П’єра Огюста Ренуара під назвою «Затока, море, зелені скелі». За різними даними, вкрадена картина оцінюється в 120-160 тисяч євро.

Зараз затриманий – 59-річний громадянин України, раніше судимий за вчинення подібного злочину в Україні, – знаходиться під вартою у Відні.

За даними представника земельного суду Відня, підозрюваний був затриманий в Амстердамі в середині грудня 2018 року, 28 грудня він був переданий до Відня і зараз йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляють австрійські ЗМІ, чоловік, очевидно, спеціалізується на викраденні творів мистецтв і вже має схожу судимість: у 2005 році він був засуджений в Україні за викрадення картини Івана Айвазовського з одного з українських музеїв.

Під час затримання в амстердамському готелі також була виявлена сумка, у якій, згідно з даними з камер спостереження аукціонного дому, й була винесена картина. Пошуки двох співучасників злочину тривають. Потенційний покупець викраденої картини може перебувати в Північній Європі.

26 листопада 2018 року банда з щонайменше трьох осіб викрала з будинку аукціонного дому Dorotheum у Відні цінну картину французького імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара орієнтовною вартістю близько 120-160 тис. євро.

Як зафіксували камери, троє чоловіків зайшли в Dorotheum і пішли на другий поверх, де була розміщена картина Ренуара в рамках запланованого на наступні дні аукціону. Зловмисники вирізали полотно 1895 року розміром 27 на 40 см з рами, після чого залишили будівлю. Крадіжка була виявлена ​​працівником аукціонного дому пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus