USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинському онкодиспансері буде новий керівник

31 Березня 2016 16:58
Головний лікар онкодиспансеру Орест Андрусенко участі в конкурсі на керівну посаду не братиме. Про це стало відомо під час соціальноїа депутатської комісії Волинської обласної ради, засідання якої відбулося сьогодні, 31 березня. Комісія розглянула питання щодо продовження контрактів керівникам низки комунальних медичних закладів.


Члени постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства підтримали продовження контракту терміном на 5 років директору Ківерцівського медичного коледжу Тетяні Комшук, на три роки – начальнику Волинського бюро судово-медичної експертизи Ігорю Жибаку, головному лікарю Волинського обласного шкірно-венерелогічного диспансеру Лесі Карпюк, головному лікарю Волинського обласного госпіталю для ветеранів війни Тетяні Масік.

Про це повідомили у прес-службі УКРОПу.

Найбільше обговорення викликали питання щодо головних лікарів Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Володимира Алєйнікова, Волинського обласного онкологічного диспансера Ореста Андрусенка та Волинського лікувально-профілактичного закладу для надання медичної допомоги невиліковно хворим (обласна лікарня «Хоспіс») Володимира Бачинського.

Напередодні майже у кожному з цих медзакладів побували також члени Тимчасової контрольної комісії з питань перевірки комунальних підприємств, установ та організацій облради. Її керівник, голова фракції «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльов зауважив, що у комісії виникло ряд запитань щодо роботи деяких головних лікарів.

Нагадаємо, що з ініціативи УКРОПу в області планують запровадити прозоре призначення керівників комунальних установ, в першу чергу, це стосується головних лікарів. Наразі, як повідомив Вячеслав Рубльов, триває розробка відповідного положення та напрацювання механізмів процедури. Раніше кандидатури на ці посади погоджувало управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Тимчасова комісія рекомендувала головного лікаря Хоспісу Володимира Бачинського та головного лікаря будинку дитини Володимира Алєйнікова призначити тимчасово виконуючими обов’язки, до моменту оголошення конкурсу.

На думку начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Ващенюка, контракт Володимиру Алєйнікову варто продовжити. «Керівником проведена хороша робота, налагоджені зв’язки по залученню допомоги, адже на заклад виділяються мізерні

бюджетні кошти. Створений прекрасний центр ранньої реабілітації, досвід роботи якого приїжджали переймати американці. Вважаю, що контракт треба продовжити», – зазначив Ващенюк.

«При прийнятті рішення по тій чи іншій кандидатурі буде також врахована думка колективу, чого раніше не було, – зауважив Вячеслав Рубльов. – Наскільки нам відомо, Володимир Алєйніков користується авторитетом серед колег і колектив його підтримує. Він може претендувати на посаду головного лікаря через конкурс. І в нього найбільше шансів у ньому перемогти».

Начальник управління охорони здоров’я також висловив підтримку і головному лікарю онкодиспансеру Оресту Андрусенку і запропонував його контракт продовжити. Однак, як пояснив голова Тимчасової контрольної комісії з питань перевірки комунальних підприємств, установ та організацій облради, укропівець Вячеслав Рубльов, «щодо роботи Андрусенка виникло чимало запитань».

«До мене і до моїх колег часто звертаються громадяни, які розповідають неприємні факти щодо того, як відбувається лікування в онкодиспансері, розподіл та використання гуманітарної допомоги, – прокоментував Вячеслав Рубльов. – Чи за попередніх депутатських каденцій не було скарг від громади по цих питаннях? Звичайно ж були. Тільки, хто раніше враховував ці думки? Ніхто».

Голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоровя, материнства та дитинства, укропівець Олександр Зінчук зауважив, що чимало онкохворих звертаються за допомогою в обласну лікарню. Однак, приміром, на хіміотерапію в цей заклад з державних коштів не виділяється ні копійки.

У своєму виступі головний лікар онкодиспансеру Орест Андрусенко зауважив, що участі в конкурсі на керівну посаду не братиме. «Своє я вже відпрацював. Подивіться, в якому стані прийняв онкодиспансер і в якому він тепер. Зроблені операційна, поліклініка, працює комп’ютерний томограф, лінійний прискорювач. Я тоді отримав інфаркт, але треба було вибити той апарат», –резюмував Андрусенко.

Комісія проголосувала рекомендувати припинити дію контракту з головним лікарем онкодиспансеру, а виконання обов’язків тимчасово покласти на заступника головного лікаря з медичної роботи Людмилу Бубенову. Вона, до слова, і раніше виконувала обов’язки керівника на момент відсутності головного лікаря. Андрусенко насамкінець поцікавився, чому саме цю людину призначають виконувачем обов’язків, адже, мовляв, в резерві на посаду головного лікаря стоїть Юрій Малімон (наразі він – завідувач мамологічним відділенням онкодиспансеру, – авт.).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Askold Показати IP 31 Березня 2016 17:08
Це дуже вірно, що Андрусенка приберуть, хоч Ващенюк цього не хоче, відомо, чому, а от Масіковій дуже прикро, що продовжили контракт, дуже вже зажралась дамочка, тим більше пенсійного віку давно, що, молодих мало толкових, а то ті пенсіонери до смерті керуватимуть.
Лучанка Показати IP 31 Березня 2016 17:39
Не раз зверталась з рідними в онкодиспансер. Такого як головний лікар цього закладу треба ще пошукати. Завжди допомагав в лікуванні. Не треба погано говорити на Ореста Петровича це людина і лікар від Бога. А ви би самі Рубльов спробували б попрацювати як він і хірургом і лікарем. Скільки біди людської йому прийшлось побачити і нічого не могти з цим зробити, бо люди звернулись за пізно. А скільком він власноруч допоміг. Про це до вас люди не приходили не розказували? Рубльов С. мені аж дивно, що ви не маючи медичної освіти, не орієнтуючись у таких питаннях судите людину. А якщо у когось є питання до роботи лікарів такого диспансеру то спитайте людей яким вони допомагають, а не якихось нездар слухати. І не дай Боже комусь попасти туди з такими проблемами які були у моїх рідних.
Лучанка Показати IP 31 Березня 2016 18:40
Андрусенко - талановитий хірург і дійсно багато людей завдячують йому за продовжене життя або повернуте здоровя. А як керівник, то недоведи господи працювати під таким керівництвом. Всіх працівників мав за б**ло, за виключенням наближених. Міг обматюкати неугодного в коридорах лікарні незважаючи на присутність пацієнтів. Такого керівника потрібно було вже давно гнати.
К до Лучанка Показати IP 31 Березня 2016 20:35
Яна,це знов ти?угомонися вже!Далі ший мачо фартушки І вишивай подушки
Лучанка до К Показати IP 2 Квітня 2016 10:21
Ні я не Яна..... нажаль для вас..
ольга Показати IP 31 Березня 2016 18:47
Ой який там лікар від Бога розповідаєте на замовлення..................
віта до ольга Показати IP 31 Березня 2016 19:40
Якщо вам не повезло то ваші проблеми. А в моя родина задоволена його роботою.
безімені до ольга Показати IP 31 Березня 2016 20:14
лучанка така всезнаюча,а взагалі нічого в цій країні не змінилося на рахунок посад та відкритих конкурсів,,,,,,,,,,
Лучанка до безімені Показати IP 31 Березня 2016 22:56
Я не всезнаюча. Біда мене заставила познайомитись з цим лікарем. А хто такий цей Рубльов що буде говорити лікарю, в якого стаж більший чим йому років як працювати і керувати такою клінікою. Він спеціаліст центру зайнятості бивший, потім пенсійний фонд.. і т.д. Це вже смішно. А Орест Петрович дуже хороший лікар - хірург. А якщо немає чим їм там зайнятись то ласкаво просимо у 2 лікарню.. отам є кого гадити. 20% тільки лікарів а все інше то так собі..... Отам і нехай шукають собі корупцію чи ще щось....
луч Показати IP 31 Березня 2016 18:49
Всі вони лікарі від Бога
Коментатор Показати IP 31 Березня 2016 18:52
Поставте в онкодиспансер не лікаря з цього закладу ,а іншого.Подивимось на події...?
Віка Показати IP 31 Березня 2016 19:39
Не раз бачила як він спілкується зі своїми працівниками.... Нічого жахливого там не бачила. Ви подивіться що у верховній раді робиться і говориться. Він керівник і якщо його дістали нероби і ледацюгі, то вибачне, у кожного терпіння лопне. Але зараз говориться не про те як він говорить.... Він головний лікар ОНКОДИСПАНСЕРУ. Шановні я бачила як він приходив на роботу хворий, бо треба було її робити. Якраз я в той час була в лікарні з мамою. Бачила який він змучений виходив з операційної... Ви смієтесь. Яке йому звільнення. При ньому лікарня робиться зі стайні гарною і сучасною. Він ще не одне життя спасти може. Це що місце хтось собі хоче пригріти...
Анонім Показати IP 31 Березня 2016 19:54
Чого так мало коментів?Ну ка жирні тролі онкодиспансеровські,приєднуйтесь!Обгажуйте!Це ж смисл вашого життя!
нетроль до Анонім Показати IP 31 Березня 2016 21:25
А Ви хто? Представтися будь-ласка... Чого ховаєтесь за Анонімом?
123 до Анонім Показати IP 31 Березня 2016 22:24
тролі в онкодиспансері ще ті, самі на себе хай дивляться нічого не роблять тільки "оббгажують чиюсь роботу", напевно самі неможуть чи не вміють
цинік Показати IP 31 Березня 2016 19:56
А СИДОРА поз А Сидора зняти з трону слабовато ???????
Просто до цинік Показати IP 1 Квітня 2016 23:18
Видно, що так, все проплачено і все життя йому 65, і побори набагато більші як в будь- якій медустанові Луцька.А згадав Міська лікарня пані Духневич в колмшньому розсаднику , що за Струмівкою будиночки як грибочки, сусідка Козюри, і інших діячів , які гроші не беруть сиротки на зарплату живуть)))
Я Показати IP 31 Березня 2016 20:51
Сьогодні попав в обламну лікарню. При здачі аналізів заставили написати заяву про те, що я добровільно здаю пожертвування на лікарню. Я заплатив, але багато людей не мають з чого. Як може бути така примусова добровільність.
567 Показати IP 31 Березня 2016 21:33
А про вирощувача конопель з психарні мовчать, бо самі ре проти трави курнути
Лучанин Показати IP 31 Березня 2016 22:14
Дуже скоро ми побачим хто пробашляв младореформаторам щоб Андрусенка з'їли і щоб зайняти його місце. Гидко читати як великі спеціалісти в галузі медицини вчать дядька з 40річним досвідом як лікарнею керувати.
людина Показати IP 31 Березня 2016 22:16
така знайома ситуація для всіх українців хтось хоче бути головним і не вміють нормально це зробити, шукають якісь приводи, на себе хай подивляться чисті та невинні,,,,,,,,,,,
ЛЮСТРАТОР АК- 7,62 Показати IP 31 Березня 2016 22:19
СКІЛЬКИ КОШТУВАТИМЕ ПОСТУПИТИ В МЕД КОЛЕДЖ КІВЕРЦІВ 1500$ ? СКІЛЬКИ КОШТУЄ ОСТАТИСЬ НА ПОСАДАХ ? СУМУ В СТУДІЮ .
123 до ЛЮСТРАТОР АК- 7,62 Показати IP 31 Березня 2016 22:54
перше ніж триматися на посаді директора хай зроблять нормального** туалету**
123. Показати IP 31 Березня 2016 22:28
Андрусенко дійсно лікар. Велика помилка його заміна. Честь таким людям як Андрусенко О.П.!!!!!
@ Показати IP 31 Березня 2016 22:42
Справжній чоловік. Відбудував диспансер, і пішов , як людина.
Анонім Показати IP 31 Березня 2016 23:00
Посада головного дорога .Попаде на неі дуже багата людина.
АГА Показати IP 31 Березня 2016 23:10
цікаво, а чому хіміотерапія, на яку виділяють державні гроші, в цій лікарні продається пацієнтам? Де розхідні матеріали, які надходять як гуманітарна допомога? І цей список можна продовжувати...
Світлана Показати IP 31 Березня 2016 23:48
Минулого літа склалась така ситуація , що треба було прооперувати родичку. Все пройшло вдало, завдяки Оресту Петровичу Цілий місяць я ходила в лікарню і не було дня , коли б я не зустріла О. П. Андрусенка там. Незважаючи на те, що виконує адміністративну роботу, ще й не виходить з операційної ,при всьому цьому, ще й сам робить перевязки хворим.Покажіть, чи скажіть де є ще такий головний лікар?Майте повагу до професіонала і відданої людини своій справі, не гнівіть Бога!
Ой Показати IP 31 Березня 2016 23:54
а може все інше пояснить Любдмила Бубенова,смислом перебування якоі на посаді були якраз хімія і слетні
Анонім Показати IP 1 Квітня 2016 00:03
коментар було видалено
Ольга Показати IP 1 Квітня 2016 09:00
Приходилося в житті декілька разів звертатися до Ореста Петровича, дуже вдячна йому за домогу, за лікування. Жодного разу не було і натяку на оплату лікування. Дійсно, кожного разу коли приходила в онкодиспансер, головний лікар був на місці і приймав усіх бажаючих на консультацію. Я рахую,що це гідний керівник цього закладу!Лікар - дуже хороший!!!!
пацієнт Показати IP 1 Квітня 2016 09:25
Все правильно! Більшість цих "закоренілих" головних лікарів вже час змінювати. Якщо хороші лікарі, то нехай ідуть лікують. Керівник медзакладу має розвивати лікарню, а не збагачуватись за її рахунок
Петро Михайлович Показати IP 1 Квітня 2016 09:26
Андрусенко ще той хапуга!!! гроші не соромився брати з хворих. Да, підтянув лікарню за певний час, але за чиї кошти??? З його слів він сам проти бути головним лікарем, тому що сам розуміє, що довго на одному місті не висидиш, коли під тобою "чемодан" з баблом.... треба валити, поки не "накрили"...
1 до Петро Михайлович Показати IP 1 Квітня 2016 11:56
ви напевно про себе
Простий лікар Показати IP 1 Квітня 2016 10:04
Про Ореста Петровича як про лікаря і про Людину можу сказати тільки хороше. Дуже вдячні йому за допомогу і за моральну підтримку. Не кожний головний лікар залишається лікарем і колегою після призначення на посаду.
Лікар Показати IP 1 Квітня 2016 10:19
от вже ж доброзичливці! забули скільки до Андрусенка людей постійно під кабінетом стояло і він усіх приймав і нікому не відмовляв? а як проблемні хворів чи складні операції, то кого кликали допомагати - Андрусенка! а те, що люди йому дякували, то це нормально, я ніколи не чув щоб у нього якісь ставки чи такси були. про те, що є види операцій, які під силу тільки йому як хірургу у лікарні, то всім відомо. нам буде важко без такого керівника як Орест Петрович. дуже шкода, що його з"їли заради того щоб одному мажору місце звільнити.
456 Показати IP 1 Квітня 2016 11:54
Андрусенко О.П найкращий керівник цього закладу за всі роки його існування та фаховий лікар,нехай Рубльов проаналізує та інші ,ніж говорити "про ряд запитань" дивишся на це все - гидко.а про мажорів та інших видатних все вірно.
Оля Показати IP 1 Квітня 2016 12:55
Оперувалася в нього.Все нормально.Зараз добре себе почуваю.Лежала в лікарні місяць,можу про цього лікаря написати тільки добрі слова.Дякую
00 Показати IP 1 Квітня 2016 18:52
Досить хвалити, ВЖЕ ВСЕ ВИРІШЕНО, думайте про майбутнє. ВЖЕ НІЧОГО НЕ ЗМІНИТИ, заспокойтесь.
11 до 00 Показати IP 1 Квітня 2016 19:58
Майбутнє в нас теж вирішене,класне,в нас все є .А в Вас?Яке майбутнє?
987 Показати IP 1 Квітня 2016 22:31
А чого Рубльов вчепився до Андрусенка. Нехай подивиться на корупцію у 2 міській лікарні. Там гарна такса у Коника... найомого оперував 7000 гривень заплатила донька. Сказав прямо в очі. Де ти Рубльовчик гуляєш? А??? Чи тобі слабо туди навідатись.....
Анонім до 987 Показати IP 2 Квітня 2016 14:53
Коник відпочиває порівняно з Голюк
987 Показати IP 2 Квітня 2016 12:22
хто такий рубльовчик в медицині щоб щось вирішувати не беруть до уваги пропоозиції медиків,укроповці заграються так скоро це вже точно політичні та особисті зведення рахунків прикро та нефахово він ті звернення розбирав, а то вийшло як на базарі одна баба казала ,а ми повторюємо
777 Показати IP 2 Квітня 2016 15:59
А судді хто ?
Самая Показати IP 2 Квітня 2016 17:07
В Онкодиспансері якщо не даси взятку і не заплатиш в благодійний фонд ніхто на тебе і не подивишся!
до самая до Самая Показати IP 2 Квітня 2016 22:52
ви що з іншої планети аналогічна ситація в усіх лікарнях нашого міста та України, тому не меліть невість- що.
лучанин Показати IP 4 Квітня 2016 14:44
що ви пишите вже писали про хабарника валецького з тубдиспансеру а він вже по новому буде гроші відбивати що заплатив
Периферія Показати IP 4 Квітня 2016 22:01
Пробув на посаді два терміни і гайтю, який би гарний не був, а за Сидора аж смішно - вже в паспортному ховаються як його побачать, вже самим незручно. А в онко є кандидат на гол.лікаря - ЖАННА ДАРК (Ой вибачте ВАЩЕНЮК).
Ольга Показати IP 8 Квітня 2016 10:55
Самая, дякуй Богу, що ти не онкохвора, і всі ви "говоруни". А коли пану Рубльову поставлять діагноз "рак", "саркома" або ще щось з тієї серії, то , думаю, що він в той же день приповзе на колінах до Андрусенка і молитиметься за нього аби лиш Орест Петрович його оперував, і гроші тикав би всім підряд , і благодійні внески платив би мовчечки. А благодійні примусові внески тепер в усіх лікарнях. Так, є корупція в онкодиспансері, як і кругом (особливо в 2 лікарні), але на відміну від онкохірурга Комара, Орест Петрович нікому з пацієнтів ніколи не нахамив, не підвищив голосу, а приймав всіх наче то його родичі - уважно, терпляче. Успіх хворих в лікуванні залежиить не тільки від лікаря, а і від вчасного до нього звертання. А коли і дав прочухана комусь із працівників, то значить було за що. Медсестри і санітарки там дійсно "зажрались" і мають пацієнтів вже за покійників. Але від цих хвороб ніхто не застрахований. Дивіться, щоб вас це не спіткало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus