USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинському селі за півмільйона відремонтували будинок культури

19 Серпня 2016 14:36
Село Журавники Горохівського району 13 серпня отримало подарунок: після тривалої реконструкції для жителів відчинилися двері оновленого будинку культури. Ремонт споруди для районного бюджету коштував понад півмільйона гривень. Утім тут нині затишно і дітям, і дорослим.

Є сцена, зручні місця у два поверхи, приміщення, де можна розмістити доробки місцевих майстрів.

Мешканці Журавників кажуть, що тепер будинок культури буде окрасою крайнього південного села Волинської області. Адже населений пункт помічають усі, хто їздить у львівському напрямку. Журавники важко забути завдяки окрасі села – Дмитрівському храму, що розташований поблизу дороги. А віднедавна тут, на місці вівтаря Дмитрівської церкви, і капличка красується.
З нагоди відкриття будинку культури тут влаштували концерт за участі місцевих творчих колективів та заїжджих гостей – аматорського оркестру народних інструментів «Волинянка», а також солістів Уляни Томчук, Олександра Голощука, Тетяни Демчук із Палацу культури міста Луцька. Зал був ущерть заповнений, адже всі нетерпеливо чекали нагоди прийти сюди. Надія Довгайчук, директор будинку культури, відносно недавно стала до керма. Утім, її наполегливість тут цінують.
Те, що у Журавниках є вправні майстри, підтвердила виставка місцевих умільців. Вразив Володимир Костюк, який не тільки віртуозно володіє скрипкою, а ще й власноруч виготовляє ці чудові інструменти. Є тут вишивані роботи Віри Кулько, Світлани Муньтян, Ліни Яворської, Наталії Годун.
Найбільша гордість журавниківчан – це виставка творів школи народного малярства відомого митця, заслуженого працівника культури України Василя Парахіна. Уже не одне покоління в селі навчається під його опікою, а виставка творів учнів була в Українському Домі у Києві.

Дарина ГОГОДЗА, Горохівський район.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
007 Показати IP 19 Серпня 2016 14:46
Це класно! Я тільки уявляю яка це радість для місцевих мешканців. В моєму селі де я народився теж були просто руїни. Ніколи не
дідо Показати IP 19 Серпня 2016 15:20
Тепер сільські малолєтку будуть мати де хляти самогонку по вечорах.
лія до дідо Показати IP 27 Серпня 2016 23:14
кому що, а курці просо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus