USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У ЄС та США б’ють на сполох через масові затримання в Росії

6 Травня 2018 09:28
Євросоюз закликає російську владу негайно відпустити затриманих у суботу мирних демонстрантів та журналістів.

Про це йдеться у заяві речниці зовнішньополітичної служби ЄС Майі Косьянчич, передає Українська правда.

«Затримання більш ніж тисячі демонстрантів та насильство, яке російська влада застосовувала проти них сьогодні, загрожують основним свободам вираження поглядів, об'єднань та зібрань у Російській Федерації. Затримання журналістів також загрожує свободі ЗМІ. Ці основні права закріплені в російській конституції, і ми сподіваємось, що вони будуть захищатися, а не руйнуватися», - заявили в Євросоюзі.

У заяві підкреслюється, що навіть якщо деякі демонстрації не були дозволені у місці, де вони відбулися, це не може виправдати жорстокість міліції та масові арешти.

ЄС закликав російську владу в повній мірі дотримуватися міжнародних зобов'язань для захисту зазначених прав та негайно звільнити мирних демонстрантів та журналістів.

У свою чергу, речниця Державного департаменту США Хезер Науерт заявила, що «Сполучені Штати засуджують затримання в Росії сотень мирних протестувальників і вимагають негайно звільнити їх».

«Лідери, впевнені у своїй легітимності, не арештовують своїх мирних опонентів за протести», ‒ написала вона у Twitter.

Як повідомлялося, за даними на 21:00, 5 травня в 26 містах Росії затримали 1599 імовірних учасників акцій «Він нам не цар» і випадкових перехожих.

5 травня у Росії проходили мітинги «Він нам не цар» до інавгурації Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. У багатьох містах заходи, організовані прихильниками опозиціонера Олексія Навального, не узгоджені з владою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
911 Показати IP 6 Травня 2018 10:03
А чому не б'ють на сполох на протести у Франції проти Макрона? І масові заворушення там крутіші ніж у Росіїі. Де про це повідомлення? Вже набридлі ці потрійні стандарти!
Справедливий Показати IP 6 Травня 2018 13:19
А яке діло США до Росії? Це внутрішні справи суверенної країни.
Я Показати IP 6 Травня 2018 15:38
ЄС і штати гадять тільки тим кому вважають за необхідне..і бачать порушення тільки там де їм потрібно бачити. В самих бардак і демонстрації - то негрів то журналістів.. і товчуть їх поліцаї за милу душу - але про це - ша..Зате по інших вони хавальник розкривають і верещать про якусь дермократію.
До справедливого Показати IP 6 Травня 2018 15:39
Росія тепер не країна , це - ТЕРИТОРІЯ ЗЛА, найперше для нас , а потім і для інших країн
Анонім до До справедливого Показати IP 7 Травня 2018 12:25
Тётя внимательно посмотрела на скачущего с кастрюлей на голове свидетеля Безвиза, одетого в куртку с надписью LONDON, и со вздохом сказала: - Молодой человек, у вас буква Г вверх ногами написана ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus