USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У замку Любарта відкрили «пам’ятник волинському князю»

10 Червня 2016 09:19
«Пам’ятник волинському князю» відкрили у Луцьку 9 червня, - пишуть Хроніки Любарта.

Власне саму скульптуру виготовили ще в 2002 році під час скульптурного салону, який відбувався в Луцьку. Тоді після завершення виставки вироби майстрів розвезли по всьому місту і встановили на вулицях.

Автором фігури князя є уже покійний скульптор Сергій Зінець.

Автором ідеї встановлення скульптури у замку та прив’язки до місцевості є фотохудожник Віктор Чухрай. Щоб пояснити головне питання «навіщо», автор процитував Конфуція і зазначив, що «справжня помилка – та, яку не можна виправити», маючи на увазі не зовсім вдало розміщену скульптуру на проспекті Волі. Тому вирішили перенести її в замок, «виправивши помилку».

«Можливо автор, який робив скульптуру, і не думав, що вона колись стане пам’ятником, але ось тепер це пам’ятник волинському князю», – зазначила мистецтвознавець Зоя Навроцька.

Під час відкриття слово взяли цілий ряд посадовців і деякі науковці. Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук зазначив, що такі заходи сприяють іміджу України як «козацької держави, найбільш козацької держави світу». Вкінці священики освятили скульптуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Любарт Показати IP 11 Червня 2016 17:17
це буде памятником тупим українцям котрі жили на початку 21 століття. Коли ви уже наберетися розуму, мабуть ніколи...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus