USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Бахрейні продовжують зникати люди

22 Березня 2011 17:50
В охопленому народними хвилюваннями Бахрейні пропали безвісти від 50 до 100 осіб, повідомив у прес-секретар Управління Верховного комісара ООН з прав людини Руперт Колвілл.

Про це інформує ТСН .

"Ситуація в Бахрейні викликає велике занепокоєння, враховуючи кількість загиблих і те, що від 50 до 100 людей зникли безвісти минулого тижня", - сказав він, додавши, що "двоє зі зниклих пізніше були виявлені мертвими".

Колвілл також зазначив, що в Управління надходить інформація про те, що багатьох людей затримують лише за те, що вони поспілкувалися зі ЗМІ. "Серед заарештованих знаходяться політичні активісти, правозахисники, журналісти, а також лікарі та медсестри клініки Салманійя", - повідомив Колвілл.

Він пояснив, що багатьом з цих людей, які намагалися розповісти світові про те, що відбувається в країні, "відключили засоби зв'язку і в деяких випадках навіть відібрали мобільні телефони як у них, так і у родичів і найближчих друзів".

Представник Управління Верховного комісара розповів, що в такій ситуації "дуже складно дізнатися, що насправді відбувається в країні, особливо в селах далеких від столиці Манами, населених переважно шиїтами".

Колвілл повідомив, що в останні дні оонівське агентство, що діє в області захисту прав людини, одержує велику кількість електронних повідомлень, в яких повідомляється про свавілля, які вчиняють демонстранти.

Він підкреслив, що Управління Верховного комісара ООН "вважає життєво важливим, щоб влада Бахрейну ретельно дотримувалася міжнародних стандартів (у сфері захисту прав людини)".

Минулого тижня Верховний комісар ООН з прав людини Наванетхем Піллей засудила захоплення правоохоронними силами Бахрейну лікарень і медичних центрів, закликавши поліцію і збройні сили "терміново покинути медичні установи і припинити гнобити й залякувати лікарів".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus