USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У війні РФ проти України близький перелом, армія Путіна втрачає потенціал, – військовий експерт

15 Червня 2022 07:00
Уже зовсім скоро в російсько-українській війні настане черговий перелом. Армія Росії може повністю втратити наступальний потенціал після надходжень ЗСУ військової допомоги від союзників у повному обсязі.

Як вважає координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник, українські військові спочатку вирівняють баланс сил з противником, а потім отримають перевагу, пише УНІАН.

«Досить часто говорять про переломні моменти у війні – коли зміна ситуації в балансі сил змушує кожну зі сторін переглядати свої плани. За ці три місяці можна умовно зазначити кілька переломних моментів. У першу чергу, це перші кілька днів, коли провалився російський бліцкриг. Потім було відведення російських військ з Київської та Чернігівської областей. Зараз ми можемо говорити про те, що настає нова фаза війни або черговий переломний момент. Він полягатиме в тому, що в міру надходження в Україну важких озброєнь, у міру підготовки резерву в Україні може настати спочатку паритет, а потім не тільки кількісна, але і якісна перевага на боці України», – каже фахівець.

Читати ще: «Росію виснажують, а Україні не дають упасти. Доведеться воювати вдовгу», – військовий аналітик

Експерт зазначив, що розуміючи це, окупанти вже готуються не до наступу, а до оборони.

«Думаю, росіяни, принаймні, на рівні військових, прекрасно розуміють, що в якийсь момент вони абсолютно упустять можливість наступального потенціалу. Тому на певних ділянках фронту російські війська будують оборонні укріплення. Їх не зводять, якщо сторона, що атакує, впевнена в тому, що буде розвивати наступ», – зазначив Мельник.

За його словами, Росія спробує використовувати цей діапазон часу, який вимірюється тижнями або місяцями, щоб реалізувати свою перевагу. Передусім – в артилерії, авіації, засобах завдання ракетних ударів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus