USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У день смерті сина вона грала виставу, - Приходько про Ужвій. ФОТО

9 Вересня 2013 19:40
У Луцьку презентували виставку особистих світлин та документів народної артистки СРСР Наталії Ужвій. Серед гостей експозиції – народна артистка України Людмила Приходько, яка поділилась спогадами про талановиту акторку.

Вечір-портрет із циклу «Відомі жінки Волині» презентували до 115-ої річниці від дня народження народної артистки СРСР Наталії Ужвій. Виставка під назвою «Я просто жила цим життям» відбулася у приміщенні Волинського краєзнавчого музею.




На експозиції – матеріали з фондів краєзнавчого музею, їх близько 100 одиниць. Серед них є копії документів артистки, трудова книга, фото світлини, буклети. Деякі матеріали «приїхали» із Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України.





Про це Волинським Новинам розповіла науковий працівник Волинського краєзнавчого музею Олена Дубень.



Серед гостей – студенти Волинського державного училища культури і мистецтв, Луцького інституту розвитку людини Університету Україна. Також захід відвідала народна артистка України Людмила Приходько, яка особисто знала Наталію Ужвій.





«Наталія Ужвій – це зірка найбільшої величини у театральному житті України. Ми познайомилися на так званих «днях Радянського мистецтва» у болгарському місті Слівен, яке вважали містом-побратимом Тернополя», - розповіла народна артистка про знайомство з волинською мисткинею.



До слова, Наталія Ужвій зіграла одну з головних ролей у відзнятому в 1943 роц фільмі «Райдуга», який був номінований на «Оскар» як найкращий зарубіжний фільм.

На запитання кореспондента Волинських Новин про оцінку особистих якостей Наталії Ужвій, Людмила Приходько відповіла:

«Ми не були настільки близькими, щоб судити про її якості як людини. Скажу лише одне – вона була ходячою легендою. Талановита акторка мала надзвичайної краси тембр голосу та майстерно володіла словом. У кольорі її волошкових очей відбивались волинські озера. А ще ця жінка мала неабияку внутрішню силу, адже у день, коли помер її син, вона грала виставу. Це ж яку мужність потрібно мати…»



Після виступу Людмили Приходько гостям показали документальний фільм режисера Сергія Параджанова, знятий у 1959 році, з однойменною назвою – «Наталія Ужвій».




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus