USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Камінь-Каширську люди відмовляються заготовляти дрова на зиму.ФОТО

24 Серпня 2013 16:17
Провели газ, і дрова уже не хочуть заготовляти для обігріву будинку, адже це важко. Такої думки, як і більшість його земляків, притримується місцевий житель Володимир Романюк.

У Камінь-Каширському районі газифіковано 25 населених пунктів – це майже 40% району. Останнім додалося у цей список село Сошичне. Тут більше пів тисячі дворів. 30 сімей уже зможуть користуватися блакитним паливом. У 2005-ому за це люди виклали з гаманця 4900 гривень. Односельчанам, які не наважилися раніше заплатити гроші за підведення газу, тепер доведеться заплатити 7 тисяч гривень.

Фінансувалося газопідведення і державним коштом: уклали тристоронній договір з НАК «Нафтогаз України», підрядною організацією і сільською радою, на що держава мала виділити на підвідний газопровід 6 мільйонів гривень. Сьогодні профінансовано 4 мільйони 200 тисяч гривень. У селі Сошичне першим газ провели у будинок 81 по вулиці Ковельська, де живе шкільна вчителька Шворак Марія. Саме на цьому подвір’ї і відбулися урочистості.

Заступник голови правління з охорони праці та соціальних питань - начальник відділу охорони праці ПАТ «Волиньгаз» Петро Новосад наголосив, що тепер люди цього села відчують справжній добробут, адже газ – це перший крок до цивілізації та європейських стандартів.

Довідка. Усього в області з блакитним паливом понад 600 сіл, 89 з яких отримали газ в останні три роки. У планах – підведення газопроводів до більш як ста населених пунктів. На це «Нафтогаз України» передбачив 357 мільйонів гривень.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 25 Серпня 2013 00:45
Ліниві полішуки. Коли Путін взимку перекриє вентиль, вони змінять свою думку. Але буде пізно.
мавка-лісова Показати IP 25 Серпня 2013 08:34
А ви,Василю, давно вже стали "городським "? На Волині всі ми є вихідцями з Полісся так,що краще мовчіть і не зліть людей!
Василь до мавка-лісова Показати IP 25 Серпня 2013 17:08
Мої батьки з Кременчука, Полтавська область. Я народився і виріс у Луцьку. Так що вибачайте, до Полісся не маю ніякого відношення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus