USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У «Кручі» лікуватимуть сердечників?

15 Квітня 2011 11:31
Міська влада просить у обласної, аби та передала колишню обкомівську дачу «Круча» під реабілітаційний центр для сердечників.

Під час проведення «Дня депутата» 14 квітня депутати обласної ради оглянули «Будинок приїжджих «Круча», що на Дубнівській 26,а. До колишньої обкомівської дачі обласні обранці завітали, кажуть, аби вирішити, що ж робити далі з приміщенням, яке вже кілька років пустує.

Як розповіла начальник відділу з питань майна спільної власності Лілія Кашева, комплекс «Будинок приїжджих «Круча» збудований на замовлення Волинського облвиконкому у 1980 році та переданий на баланс міського об’єднання готельного господарства.

До проголошення незалежності України комплекс використовувався обкомом партії для прийому зарубіжних делегацій.

«Сьогодні будівля перебуває на балансі КП «Луцькводоканал», однак було рішення облради та Вищого господарського суду України передати комплекс комунальній установі «Управління будинком обласної ради». Проте рішення так і не було виконано. Тому сьогодні ми повинні з’ясувати, що з ним робити і кому передати», - зазначила Лілія Кашева.

Тим часом депутат обласної ради, перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук звернувся до депутатів з пропозицією передати будівлю місту для створення там лікарської амбулаторії та реабілітаційного центру Луцької міської клінічної лікарні.

«Під інші речі цей комплекс використовувати не можна, адже поряд знаходиться водозабор, ще польський, який у випадку відключення свердловин на межах Луцького району бере воду на місто. Тому тут є обмеження з точки зору відвідування і знаходження людей на цій території», - пояснив Святослав Кравчук.

Не проти позбутися занедбаного приміщення, на яке все ж потрібно виділяти кошти на утримання, директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук.

«Ми несемо лише одні затрати на це приміщення, тому із радістю його передамо. Але лише за однієї умови, що тут розміститься установа, яка відповідатиме всім санітарним нормам», - сказав Іван Корчук.

Після огляду приміщень колишньої дачі депутати заявили, що приміщення потрібно експлуатувати, адже з роками стіни вкрилися цвіллю, а підлога у деяких кімнатах прогнила. Хоча загальний стан приміщення депутати оцінили як задовільний.

«Ми обов’язково на сесії обласної ради будемо напрацьовувати декілька варіантів проектів рішень щодо передачі цього об’єкту. Кому саме його віддамо ще не зрозуміло, але ми не можемо допустити, аби комплекс потихенько розвалювався», - запевнив насамкінець голова обласної ради Володимир Войтович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus