USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Луцьку будуть боротися із припаркованими у дворах автомобілями

16 Травня 2013 13:20
Припарковані автомобілі у прибудинкових територіях, на дитячих майданчиках, тротуарах та клумбах стали об’єктом критики під час круглого столу на тему: «Пошук можливостей вирішення проблем паркування автомобілів у житлових районах», що відбувся 16-ого травня.

Організатори заходу – Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив спільно з Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН.

Під час круглого столу говорили про механізми вирішення ситуації, що виникла у Луцьку. Зокрема, згідно з даними Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив, за останні 2 роки кількість автомобілів у місті збільшилася на 26%, а місць для стоянок авто, тобто гаражів, катастрофічно не вистачає.

Натомість ситуацію загострює несанкціоноване облаштування гаражів, черепашок, хаотичне паркування автівок біля багатоповерхівок на клумбах, дитячих майданчиках, тротуарах. Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавренюк зазначив: «Я в один вечір біля свого будинку в дворі нарахував біля 70 авто».

За словами пожежників та представників «швидкої», захаращення дворів автомобілями, «черепашками», різноманітними шлагбаумами заважає їх роботі. Зокрема рятувальники кажуть, що пошкодили вже не одну машину намагаючись проїхати на виклик гасіння пожежі. Були випадки, коли пожежна до півгодини не могла заїхати у двір. Працівники екстреної служби «103» також скаржаться, що вони не можуть безперешкодно доїхати на виклик та винести на ношах пацієнта.

Депутат Луцької міської ради Сергій Сівак каже: «Нам треба провести моніторинг усіх встановлених обмежень руху (шлагбауми, стовпи, клумби) на прибудинкових територіях. 90% із них встановлені незаконно».

Наразі ситуація виникла тому, на думку учасників круглого столу, що одні хочуть ставити авто, де заманеться, в силу того, що немає спеціальних парковок. Інші ж ставлять перепони для непроханих гостей у своїх дворах. У результаті, можуть постраждати люди, до яких вчасно на виклик не приїдуть екстрені служби.

Окрім того, суттєво заважають руху металеві гаражі. Цю тему уже піднімали під час сесій Луцької міської ради, але безрезультатно.

Депутат міської ради Тарас Бас зазначив, що найперше треба внести зміни до правил благоустрою міста: навести лад з «черепашками», зробити моніторинг гаражів та споруд обмежень руху, спорудити у співпраці з приватним інвестором парковки, а також запровадити суворе покарання для порушників правил стоянок у прибудинкових територіях і незаконного використання металевих гаражів.

Учасники круглого столу висловили сподівання, що пропозиції знайдуть порозуміння у депутатів Луцької міської ради під час наступних сесій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
з Луцька Показати IP 16 Травня 2013 14:05
Поговорили, побалакали сіли і...?! Кожного вечора і з ранку, майже біля кожного будинку на 33-му і 40-му вам роботи...!!! Меньше говоріть, обговорюйте а давайте до справи!!!
З ДВОРА Показати IP 16 Травня 2013 14:20
Той Сівак ТОЖЕ НЕ ЗАДНІХ ПАСЕ, ставить машину аж перед підїздом для "ПОНТОВ"
Сергiй Показати IP 16 Травня 2013 14:23
понаїдуть з сiл, а до мiста ще не звикли, от i паркуються де можуть, а ещё бува на протилежну смугу ставлять проти руху.. то вже взагалi десь з лiсу приїхали..
Mangol Показати IP 16 Травня 2013 15:05
П.Лавринюк - молодець!
Ставлю Показати IP 16 Травня 2013 15:16
Прийдіть ввечері і оштрафуйте по номерам. А так, говорити, то толку не буде ніколи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus