USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку на велосипедах будуть їздити середньовічні лицарі. ФОТО

16 Травня 2013 16:48
Середньовічні лицарі їздитимуть Луцьком на велосипедах під час акції «Велодень-2013». Організатори заходу таким чином планують додати родзинки велопробігу.

Про це стало відомо під час прес-конференції в коворкінг центрі «Репортер» організаторів «Велодня-2013», що відбудеться у Луцьку 26-ого травня.

Організатори акції «Велодень-2013» Юрій Моклиця, Дмитро Сандалов та Петро Гоцалюк під час прес-конференції, присвяченій заходу, одягнули на себе лицарські лати. Таким чином, за словами ініціаторів, вони хочуть привернути до акції якомога більше волинян, щоб цьогорічний Велодень мав свою родзинку. Тому пропонують усім учасникам одягнути історичне вбрання, необов’язково лицарське.
Самі ж організатори у такому вигляді планують сісти на велосипеди і проїхати вулицями міста 26-ого травня.

За словами голови правління ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» Петра Гоцалюка, оскільки Луцьк позиціонує себе як місто історичного туризму, то лицарське вбрання під час велопробігу доречні. На думку екс-мера, велосипед – це символічно, оскільки він заміняє коня. Ті, хто на Велодень приїде у найбільш цікавому історичному костюмі, – отримають приз.

Голова Асоціації розвитку туризму Волині Юрій Моклиця зазначив: «Ми не обмежуємо велосипедистів у звичайних костюмах, але креатив вітатимемо».

Ініціатори «Велодня» планують урізноманітнити велопробіг конкурсами, також всі охочі зможуть постріляти з лука, позмагатись у метанні спису тощо.

«Якщо у нас вийде все те, що ми задумали, хоча б на 30%, то Луцьк прогримить на всю Україну», - зазначив голова Асоціації велосипедистів Луцька Дмитро Сандалов.

Організатори заходу пообіцяли, що у межах своїх можливостей вони забезпечать «двоколісними» усіх охочих. Нагадаємо, що акція «Велодень-2013» відбудеться у Луцьку 26-ого травня.

Нагадаємо, триває проект «Волинських новин», присвячений розвитку велокультури у Луцьку у партнерстві з «Асоціацією велосипедистів Луцька».








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus