USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вони вибирають велосипед. Добірка перша. ФОТО

15 Травня 2013 13:21
Волиняни, вам знайомі чи малознайомі, відомі чи невідомі, активісти, політики, бізнесмени та громадські й культурні діячі – чому вони захопилися велоспортом чи просто велопрогулянками? Чи долучаться до Велодня 2013?

Про все це - у проекті «Волинських новин», присвяченому розвитку велокультури у Луцьку у партнерстві з «Асоціацією велосипедистів Луцька».

Голова СГО «Молодіжна Платформа» Захар Ткачук


Ткачук розповів, що сів на велосипед давно. «Правда, довго вчився, падав безліч разів і інколи так із загрозою для життя, одного разу велосипед розламався надвоє ... буквально на великій швидкості», - пригадує він.
«Люблю старі велосипеди, типу «Десна», Другої світової, маю такого одного - відчуваєш як він їде, правда, про швидкіть чи зручість там забудь.

У Велодні Захар Ткачук брав участь двічі. Каже, що йому особисто такий парад до велосипеду не пасує. «На велосипеді я люблю бути сам, і щоб купа простору... Люблю велику швидкість, і найбільше - грунтові дороги з пилом і сонцем за обрієм в очі, окуляри... романтика, коротше, той велосипед і все», - посміхається він.

Громадський діяч, голова правління ВОГО «Асоціація регіонального розвитку», екс-заступник мера Луцька Петро Гоцалюк


Петро Гоцалюк ділиться:
«Стаж їзди на велосипеді понад 30 років. Їжджу на велосипеді з дитинства. Велоспортом займався у старших класах і в університеті. Вважаю, що – це екологічно-чистий вид транспорту і сприяє здоров’ю. Це норма у Європі. Уся парковка біля Європарламенту заповнена велосипедами, і лише декілька авто. Поки у Луцьку немає належної інфраструктури, але вже є схема вело доріжок, і до кінця року це питання, думаю, зрушиться із місця. Міська рада працює у цьому напрямку. У Велодні 26-ого травня обов’язково візьму участь».



Начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський


Сергій Годлевський розповідає:
«Я сам родом з села, тому на велосипеді я їжджу з дитинства. А в Луцьку уже 5-й рік пересуваюся містом. Зимою ходжу пішки, а весною і літом - на велосипеді. По-перше, бо авто у мене нема. По-друге, я начитався Григорія Сковороди у нього філософія ходити. Мій рід славиться сильними ногами. Тому велосипед люблю. Вітер обвиває, світ бачиш, птахів. Ніхто не дихає перегаром, не топчеться по ногах, як у транспорті. По роботі велосипед добре допомагає, якщо треба кудись під’їхати. У нас у місті взагалі немає інфраструктури. Якщо говорити про велосипедні доріжки, як у Європі, то у нас їх не було ніколи. Хотілося б лучанам привити їздити на велосипедах, щоб вони пересіли з тих «кубиків», мерседесів, якими можна баржі тягнути, на велосипеди. Якщо буду в Луцьку, то візьму участь у Велодні 26-ого травня. Просто я на вихідні виїжджаю на природу, намагаюся втекти з мегаполісу».



Список оновлюватиметься. Стежте за новинами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Знайка Показати IP 15 Травня 2013 15:23
В кого Годлевський вдібрав велосипед для фотосесії?
пфф до Знайка Показати IP 15 Травня 2013 20:33
до речі, цей велосипед зручніший, чим новомодні))))) чекаємо на велодні
Володимир до пфф Показати IP 15 Травня 2013 22:31
особливо коли сідло опущене, як для дитини, скільки в центрі не ходив/їздив, жодного разу не бачив Годлевського на велосипеді. Цікаво було б його побачити на Велодні
Володимир Показати IP 17 Травня 2013 14:04
забираю свої слова назад, бачив Годлевського :) але сідло краще було б підняти, буде зручніше
Галина Показати IP 6 Березня 2014 13:41
Смішно,що Годлевський називає Луцьк мегаполісом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus