USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку не поспішають усиновлювати сиріт

20 Листопада 2013 10:27
У Луцьку немає жодного дитячого будинку сімейного типу.
Про це повідомив начальник міської служби у справах неповнолітніх Федір Шульган під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 20 листопада.
Так, зі слів посадовця, у 2013 році 198 дітей-сиріт перебуває на обліку, із них 60 – абсолютні сироти. Також він зазначив, що із цих дітей 25 перебувають під опікою держави, і лише 6 - у сім’ях.
Протягом 2013 року статусу дитини позбавлених батьківського піклування набуло 16 дітей. Тож згідно зі статистикою 93% дітей влаштовано до сімейного виховання. Якщо порівняти із попередніми роками у 2010 році, то це майже на 10% більше.
Утім, як повідомив начальник служби у справах неповнолітніх, у Луцьку немає жодного дитячого будинку сімейного типу. У місті всього 4 прийомні родини, які усиновили 9 маленьких лучан.
«Не завжди родичі спроможні дати раду своїм дітям, бо батьків позбавили батьківських прав або визнали недієздатними. У зв’язку з цим доводиться скрупульозно працювати із родичами, аби вияснити, чи спроможні вони опікуватися маленькою людиною. Була ситуація, коли опікуном дітей став рідний брат, але опіку довелось скасувати, бо їхнє життя було у небезпеці», - зауважив Федір Шульгач.
Разом із тим він наголосив, що ще однією проблемою законодавчого порідку є те, що опікуни відтепер повинні надати довідку про те, що не перебувають у наркодиспансері на обліку або в психлікарні.
«Адже часто трапляється таке, що опікуни мають проблеми з алкоголем чи наркотиками», - резюмував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тата Показати IP 20 Листопада 2013 10:54
Як це "є проблемою законодавнчого порядку надання довідки з нарко- і психдиспансеру"?! Це не проблема, це має бути обов'язкова умова для опікуна! А ще - бажано зі шкірвендиспансера і протитуберкульозного! Бо тоді точно здоров'я дитини в небезпеці може бути! Оце вже буде проблема!
ЗНАЮ Показати IP 20 Листопада 2013 11:08
Прийомні сім*ї не всиновлюють, а беруть на вихована за плату дітей-сиріт.
Знаючому до ЗНАЮ Показати IP 20 Листопада 2013 11:11
Якщо добре знаєте це питання, то гроші, які платить держава на дітей під опікою - це не платня опікунам за їхню працю, а гроші на утримання дітей!
ЗНАЮ до Знаючому Показати IP 20 Листопада 2013 11:14
Не про опіку мова, а про прийомні сімї, де батьки отримують "зарплату".
Гость Показати IP 20 Листопада 2013 13:11
Це не опікунство, а здирання грошей з держави,щоб платити цим горе-батькам.Ніхто їх не доглядає, діти мучаться, стають їхніми рабами. Оце вам таке опікунство у нас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus