USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку незабаром запрацює дитяча залізниця. ФОТО

4 Травня 2009 10:00
Після завершення ремонтних робіт, 9 травня відбудеться урочисте відкриття Луцької дитячої залізниці. Про це детальніше у коментарі для «Волинських Новин» розповіла начальник залізниці Лілія Білих.
 
За словами пані Білих, наразі на залізниці тривають ремонтні роботи, до яких залучені Ківецівська дистанція (ремонт колій), вагонне депо «Ковель», локомотивне депо «Ковель» та «Здолбунів», працівники будівельного управління та інші. 6 травня відбудеться «прийомка», на якій відповідна комісія підтвердить готовність дитячої залізниці до нового сезону.
 
На день відкриття, як розповіла Лілія Білих, заплановані урочистості, а також відбудеться сім рейсів вздовж річки Сапалаївка. Однак, як зазначила начальник дитячої залізниці, цьому заходу може завадити дощова погода та високий рівень річкової води.

За її словами, на цей рік було розроблено проект по розчищенню та углубленню русла річки, який би ліквідував затоплення колій. Адже сьогодні можна спостерігати чималі затори із величезних дерев’яних брил та відсутність берегів Сапалаївки. Проте через фінансову кризу для проведення цих робіт не вистачає коштів.
 
Іншою проблемою на дитячій залізниці є аварійний стан підпірної стіни під мостом, поблизу якого розташована станція «Росинка». Розбиті бетонні брили можуть обвалитися у будь-який момент. 

Крім цього, як висловила свою стурбованість Лілія Білих, на станції «Водограй», стоїть погано закріплений похилений дерев’яний паркан, що відноситься до будівлі приватного сектору. Однак з’ясувати хто власник, щоб попросити ліквідувати проблему, поки що не вдається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 5 Травня 2009 16:02
І кому вона потрібна? Зробить три-чотири рейси на рік, а грошей спишуть, як на рейс Луцьк-Хабаровськ.
Анонімпер Показати IP 5 Травня 2009 17:29
хай буде ця залізниця! хоть якась радість дітям, ато крім ларків з чупачупсами і покемонів більше нічого не бачать
ЖеЛеЗнОдОрОжНиК Показати IP 3 Березня 2012 16:25
Анонім, якщо не знаєш, то краще помовчи. Луцька ДЗ робить за літо більш як 60 рейсів. На осінь, зиму і весну дитячу залізницю закривають. Бачив би ти яка радість дітям там працювати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus