USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку перебуває копія Туринської плащаниці. ФОТО

18 Квітня 2011 09:30
У Луцькому монастирі святого Василія Великого перебуває копія Туринської плащаниці, привезена з Собору Святого Юра у Львові.

Про це повідомили у Луцькому монастирі Святого Василія Великого.

Ця копія Туринської плащаниці виготовлена в Італії спеціально для України і привезена до Львова у 2006 році.

Виготовлення копії для України благословив ще Папа Іван Павло ІІ, а вже готову реліквію освятив Папа Венедикт ХVI. У Римі, звертаючись до української делегації, він сказав, що бажає, аби ця плащаниця обійняла весь наш народ, - писав «Високий замок».

Представники церкви у 2006 році обіцяли, що українську плащаницю побачать у багатьох містах і храмах. Таке побажання висловлював глава УГКЦ Блаженнійший Любомир Гузар.

Формально ж плащаниця належить організаційному комітету з її виготовлення і перевезення, який надав святиню на збереження до собору Святого Юра.

У Луцьку копія плащаниці перебуває з 9 квітня, і, як запевняють у монастирі, пробуде там щонайменше до 1 травня.

11 квітня у Луцькому монастирі Святого Василія Великого Преосвященний Владика Йосафат Говера Екзарх Луцький очолив Божественну Літургію з нагоди прибуття копії Туринської Плащаниці з Собору Святого Юра що у Львові.

Фото з сайту Луцького монастиря Святого Василія Великого




Довідково:

Туринська плащаниця — це льняне полотно прямокутної форми розміром 4,41×1,13 м. На полотні зберігається відбиток/зображення померлого чоловіка в наслідок серії тортур, що закінчилися його розп’яттям.

Згідно з традицією Плащаниця є тим полотном, про яке говорить Євангеліє, що послужило для того, щоб огорнути тіло Ісуса, знятого з хреста, і поховати його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ірина Показати IP 18 Квітня 2011 11:36
Я в шоці! Народ! Це дуже запізніла новина! Бо її(Плащаниці) уже там немає!! Де ви були раніше?!!!!!!
Helge Показати IP 18 Квітня 2011 12:38
Мда-а-а-а-а-а.... Маразм крепчалЪ, а скоморохи веселились.... Скоро, пожалуй, поставят напротив ЦУМа роботизированную копию Кирилла-Гундяева - с дырочкой для приема денежных купюр и выдачей чеков с благодарственной подписью....
Всеволод Показати IP 19 Квітня 2011 00:12
Перепрошую, але Плащаниця ще є в церкві. Вона буде там до Пасхи, а, можливо,і довше. Плащаницю ще називають "свідком Воскресіння". Варто один раз побачити, ніж сто раз почути. До речі, вхід в церкву є безкоштовним і без "посвідчення конфесійності".
Михайло Шелеп Показати IP 19 Квітня 2011 00:54
Усім християнам, без різниці на конфесійність, раджу відвідати храм та помолитись біля цієї Святині...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus