USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку пропагують тверезий спосіб життя

24 Червня 2013 11:42
Соціальна реклама із закликом «Краще тверезе життя...» з’явилася у Луцьку.

Про це пише Вісник+К.

Протоієрей Степан Ярема, який очолює Волинське православне братство тверезості імені святого праведного Іоанна Кронштадського і не перший рік працює з людьми, які мають алкогольну залежність, переконаний: така реклама має позитивний вплив на людину.

Лучани – за здоровий спосіб життя
Людей, які б погодилися пропагувати тверезий спосіб життя, каже священик, знайти легко. Адже у Луцьку є чимало тих, хто справді не вживає алкоголю або ж кому імпонує ідея тверезості, і він готовий показати приклад своїм дітям, родинам, що без хмільного в житті можна обійтися. Хоча багато хто, позбувшись згубної звички, не хоче кричати про це на весь світ.

«Їм Господь подарував радість знову бути тверезими, і люди цінують це. А взагалі, пияцтво в Україні сьогодні – проблема номер один», – переконаний отець Степан.

«Адже покинуті діти, батьки, яких позбавили прав, насилля в сім’ях, дорожньо-транспортні пригоди, хвороби у новонароджених – ці всі проблеми часто виникають саме через алкоголь. А візьмімо рекламу на телебаченні. Я порахував, що з 30 роликів 20 – про спиртне. Навіть європейська спільнота уже заявляє, що в нашій державі забагато рекламують алкоголь. І як мудро все продумано: для прикладу, розламується пахучий хліб, показують зерно і пляшку з горілкою, при цьому стверджують: «Це істина». Тобто істина – в алкоголі. Це святотатство. Бо коли Пілат спитав Спасителя, що таке істина, Він відповів: «Я є істина». Тобто Бог – істина. А як відомо, реклама формує громадську думку. І до чого призведе ось така «істина»?»

Сьогодні братство тверезості, яке очолює протоієрей Степан Ярема, відвідує 50 людей. Це не тільки ті, хто має залежність, але й їхні родичі. 22 братчики дали обітницю тверезості, деякі – на все життя.

Позитивний вплив реклами

На переконання священика, соціальна реклама у Луцьку про тверезе життя позитивно впливає на людину.
«Безумовно. Я буваю у багатьох університетах і виступаю перед студентами з лекціями. Вони з цікавістю слухають розповіді про тверезе життя, про братчиків. Треба наголошувати людям, що майбутнє цікаве і без алкоголю. Я, наприклад, себе вважаю веселим. І коли доводиться бувати на весіллях, то мені весело просто з якихось ситуацій, хоча дехто вважає, що тільки спиртне може розвеселити. Я його взагалі не вживаю. Тож переконаний, що краще звертати увагу і витрачати кошти на пропагування тверезого способу життя», - каже чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
андрiй76 Показати IP 24 Червня 2013 11:51
-Так давайте піднімемо"повнії чари"і дружно випємо за...тверезий спосіб життя.А якщо серйозно то це дійсно велика проблема у нашій країні...
Ольга Показати IP 24 Червня 2013 12:16
Парадокс, соціальної реклами у нас вистачає. Всі знають, що курити і пити - дуже небезпечно. Але наша країна - у лідерах по алкоголізму, в т.ч. і підліткового. На кожній із пачок сигарет пишуть застереження. Але... курильщиків хіба менше стало?
Лучанин Показати IP 24 Червня 2013 18:36
як ж без сили перепілочки? тай ранок не буде добрим без гріндей, вже мовчу про користь мінеральної води! Ця ваша соціальна реклама, капля в морі серед реклами алкоголю по центральним каналам цієї довбаної країни.
Лучанин Показати IP 24 Червня 2013 18:39
Інша суть статті, Не тратьте гроші на алкоголь несіть в церкву попам на шістесотий мерс, бо якось Кірілу стидно возити бабло на дешевих машинах.
муза Показати IP 24 Червня 2013 20:20
А я думаю так. До алкоголю мають схильність багато людей, навіть дуже хороших і розумних. Стане чи не стане алкоголіком людина - залежить від умов життя найбільше. До братчиків іти чоловікам я б не радила...Щось мені не подобається їхнє підозріле чоловіче братство. Вже краще шукати відраду в жінці. Вона повинна стати для чоловіка втіхою. І тоді він зазирати в чарку перестане.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus