USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку відкрили групу для «дітей сонця». ФОТО

7 Листопада 2013 13:47
Інклюзивну групу урочисто відкрили у Луцькому дошкільному навчальному закладі №38 «Веселинка».

Відкриття відбулося 7 листопада. З метою створення належних умов для інклюзивного виховання та навчання дітей з вадами розвитку в умовах дошкільного навчального закладу з 1 листопада на базі дитячого садочка №38 створили додаткову групу для дітей з синдромом Дауна.

З цією метою зробили ремонт в груповій кімнаті, гігієнічній кімнаті, замінили сантехніку, придбали нові меблі. Для функціонування інклюзивної групи виділили 107 тисяч гривень з місцевого бюджету. Загалом наповнюваність інклюзивних груп встановлено незалежно від віку до 15 осіб. Забезпечено співвідношення дітей у групах: до 80% дітей загального розвитку та до 20% дітей з вадами розвитку. У новій інклюзивній групі займатимуться троє діток з вадами розвитку.










«Основна суть інклюзії в тому, щоб діти не почували себе обділеними, щоб вони перебували у звичному середовищі. В нас є спеціалізовані навчальні заклади з виховальними функціями, наприклад, Навчально-реабілітаційний центр, спеціалізовані садочки, які відвідують діти з вадами здоров’я, але інклюзія передбачає перебування дітей з вадами розвитку з дітьми загального розвитку.
Першу інклюзивну групу відкрили на початку навчального року у ДНЗ №9. Інклюзивні групи мають виховний аспект. Це загальноприйнята європейська практика, ми просто долучаємося до цього процесу. Поняття інклюзії передбачає помічника-вихователя, увагу психологічної служби, яка є в кожному садочку», - розповів начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що сьогодні в першу чергу потрібно фінансувати програми, які спрямовані на те, щоб створювати належні умови для діток, майбутнього нашої держави. Саме в цих навчальних закладах, з його слів, формується людина, особистість.

Грамоти управління освіти Луцької міської ради вручили працівникам закладу за зусилля, які вони доклали до підготовки інклюзивної групи.



«Немає на світі нічого ціннішого, дорожчого, ніж дітки. Сказати про дітей сонця можна тільки те, що вони народжуються у сім’ях незалежно від віросповідань батьків, соціального статусу та кольору шкіри. В країнах Європи та США таких діток давно прийняло суспільство. Наше суспільство було не зовсім готове прийняти таких дітей, тому що суспільна думка була необ’єктивною. Тепер ці діти можуть навчатися та розвиватися у середовищі відповідно до їхнього віку. Для мене це великий крок у розвитку моєї дитини», - зазначила мама однієї з вихованок інклюзивної групи.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рома Показати IP 7 Листопада 2013 14:50
АХАХАХАХА))))))))))) Жоби знали: "Діти сонця" - це японці. Їх так називали америкоси в ІІ св. війні.)
1 до Рома Показати IP 7 Листопада 2013 14:55
Баран ти, Рома.
Катя Показати IP 7 Листопада 2013 22:49
Взагалі-то й справді - сонячні діти, а не "діти сонця"....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus