USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрили музей пам’яті жертв тоталітарних режимів. ФОТО

22 Листопада 2013 17:00
Офіційне відкриття музею пам’яті жертв тоталітарних режимів відбулось сьогодні, 22 листопада.
Фактично, музей діє вже більше місяця. Створили його на базі Волинського технікуму Національного університету харчових технологій. Раніше у цьому приміщені був кінозал, але після його ліквідації постало питання про продаж приміщення.
Як розповів під час відкриття депутат Луцької міськради Олександр Пирожик, новий власник міг зробити тут все що завгодно – і бар, і нічний клуб. Але до відповідних установ звернувся директор навчального закладу Ігор Корчук з пропозицією створити на цьому місці музей пам’яті жертв тоталітарних режимів.
ЧИТАТИ ЩЕ: СКІЛЬКИ НАСПРАВДІ КОШТУЄ МУЗЕЙ ТОТАЛІТАРНИХ РЕЖИМІВ?
Про виконані роботи він звітував ще 31 жовтня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ.
Але тоді про діяльність установи було мало що відомо й Ігор Васильович пообіцяв, що організує офіційне відкриття, зі всіма почестями та запросить посадовців, простих відвідувачів та журналістів. Свого слова він дотримався – презентацію музею приурочили до Дня вшанування пам’яті жертв голодомору 1932 – 1933 років.
Зараз експозиція налічує дві кімнати.






Очевидці стверджують, що у другій кімнаті, де встановлений мультимедійний проектор з екраном, колись була кімната побачень для засуджених Луцької тюрми.

Тому місце це більш ніж символічне. До речі, у стінах музею є дійсно унікальні експонати. Як, наприклад, цей рукопис Миколи Куделі - одного з небагатьох, кому пощастило вижити під час массових розстрілів, які відбувались у стінах луцької тюрми.





Здебільшого фінансував створення музею Волинський технікум Національного університету харчових технологій. А поповнювати експозицію допомагав Волинський обласний краєзнавчий музей.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus