USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У прокуратурі закрили справу контрабанди ліків від ВІЛ

19 Серпня 2011 09:44
Прокуратура Волинської області постановила закрити кримінальну справу за фактом контрабанди ліків для ВІЛ-інфікованих, які 20 липня були затримані на Ягодинській митниці.

Про це 18 серпня повідомив ZAXID.NET.

Нагадаємо, що 20 липня на Ягодинській митниці затримали вантаж з благодійною допомогою (препарат АЛУВІА (ALUVIA) для 5 000 українців, хворих на СНІД. Після цього хворі на СНІД люди подали в суд на митницю.

В постанові Прокуратури Волинської області зазначається, що в ході слідчої перевірки, до моменту відкриття справи, жодним чином не було перевірено і не спростовано докази, які були надані представниками «Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ» та перевізниками про допущену помилку в товаросупровідних документах щодо гуманітарного характеру вантажу.

Також встановлено, що під час дослідчої перевірки не були детально вивчені свідчення фахівців мережі та перевізників на підставі аналізу документів, а саме інвойсів на товар.

«Зважаючи на вищезазначене, прокуратура Волинської області визнала кримінальну справу, порушену 20.07.2011 заступником начальника Ягодинської митниці Ю.Науменком, такою, яка порушена передчасно. Враховуючи вищенаведену інформацію, а також і те, що по справі проведено ряд слідчих дій, справа підлягає закриттю у відповідності до частини 3 статті 100 КПК України», - йдеться в листі ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ".

Також Прокуратура постановила направити матеріали справи начальнику Ягодинської митниці для організації проведення додаткової слідчої перевірки і надати до 22 серпня в прокуратуру обґрунтовану і достовірну інформацію щодо цієї справи. Лише після здійснення всіх цих дій з вантажу знімуть арешт і він може бути доставлений до Українського центру профілактики і боротьби зі СНІДом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus