USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У світі все також дорожчає, не тільки у нас, - Азаров

30 Березня 2011 15:48
Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає звинувачення на адресу уряду щодо зростання тарифів, цін на продукти харчування і пальне необґрунтованими.

Про це інформує 24 .

"Все, що ми чуємо від опонентів, – це перекручування фактів, відверта брехня, примітивні фальсифікації, обурлива демагогія і популізм", - зазначив М.Азаров.

Глава уряду зауважив, що зростання цін в Україні обумовлене, насамперед, зростанням світових цін:

"Вартість хліба і молока в країнах Східної Європи виросла більш як на 20%. Навіть у стабільній Німеччині ціна хліба виросла на небачені 10%.

250-грамова упаковка масла у Франції з липня подорожчала майже на третину – на 30 євроцентів. Літр 2%-го молока в Польщі коштував 40 євроцентів, а зараз – 60. Цукор у Польщі буквально днями подорожчав удвічі. І так далі. Це говориться не для виправдання уряду. Це констатація ситуації, яка є в світі".

"Кого вони дурять? Мільйони наших громадян бувають за кордоном і знають, що в Німеччині, Франції, Італії, Туреччині, за окремими винятками, продукти значно дорожчі.

Бензин, як правило, вдвічі дорожчий, комунальні послуги - у 5-10 разів дорожчі, ніж у нас, проїзд у транспорті - разів у 5 коштує більше.

А якщо порівняти українські ціни з країнами СНД, де схожий з нашим рівень життя? Хіба не урядова політика на ринку зерна в умовах критичного врожаю дозволила тримати ціну на пшеничний хліб у Києві приблизно на рівні 3,5-4 грн за кілограм, у той час як у Москві він коштує 11 гривень, у Баку - 9, у Мінську - 10, в Єревані - 10 гривень", - наголосив М.Азаров на засіданні Кабміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus