USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинських школах проблеми з харчуванням дітей

31 Серпня 2011 17:47
Далеко не всі учні волинських шкіл охоплені раціональним харчуванням – виною цьому постійне здорожчання продуктів.

Про це в ході обласної конференції освітян у вівторок, 30 серпня, говорив начальник управління освіти на науки Волинської ОДА Михайло Попович.

Головний освітянин області доповів, що усіма видами харчування минулоріч було забезпечено 99,5% учнів, у тому числі стовідсотково харчувалися усі учні 1-4 класів, малозабезпечені діти та сироти.

«Сьогодні продукти харчування постачаються на основі договірної системи та проведення процедури державних закупівель. Для здешевлення харчування учнів постачання продуктів в основному здійснюється від виробника», – розповів чиновник.

«Однак постійне зростання цін на продукти харчування та електроенергію не дає можливості покривати відповідність вартості сніданків та обідів натуральним та фізіологічним нормам харчування дітей, а це свідчить про те, що дотримання натуральних норм виконується лише на 60-70%», – додав Попович.

Особливо це стосується Старовижівського, Рожищенського, Володимир-Волинського районів, міст Нововолинська, Ковеля, Луцька, де в бюджетах на харчування дітей передбачено від 1,30 гривні до 2,50 гривні, зазначив він.

Проте, незважаючи на проблеми з раціональним харчуванням школярів, матеріальну базу харчоблоків у волинських школах намагаються покращувати.

За словами Поповича, впродовж 2010-2011 років у волинські школи закупили холодильно-технологічного обладнання та посуду на 975 тисяч гривень.

«З нового навчального року буде введено в дію дві їдальні в селах Щетинь та Цир Любешівського району. Проте залишається невирішеним питання будівництва їдалень у школах Ківерцівського (села Звози, Дубище, Башлики), Шацького (села Підманове, Пехи, Положево) та Іваничівського (село Радовичі) районів», – повідомив Попович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
San Показати IP 31 Серпня 2011 19:05
Далеко не всі учні охоплені раціональним харчуванням... А хіба воно десь є це раціональне харчування??? Маючи дома школярку, маю право стверджувати, що в школі є лише харчуванння, а про його раціональність мова взагалі не йде!
Здрасте Показати IP 31 Серпня 2011 21:56
п. Попович, не уточнив що договора заключені з підконтрольними данєцкім пацанам підприємставами і кормлять вони дітей всякою фігнею аби в смєту вкластись.
Varjat Показати IP 31 Серпня 2011 23:33
Пан Попович сам би спробував пожити на шкільних обідах, та й не розказував байок про фінансування!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus