USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Учасникам волинського «сафарі» криміналу чекати не варто, - МВС

20 Березня 2015 14:20
Сторони конфлікту, який відбувся на Горохівщині, порозумілися. Збитки, завдані фермерам, внаслідок полювання на позашляховиках, відшкодовані.

Про це стало відомо під час засідання ради оборони області.

Історія полювання на зайців фермерськими полями

Нагадаємо, на Волині зухвалі молодики вирішили розважитись цікавим способом. 21 лютого приблизно з 16:00 до 20:00 група молодиків на п'ятьох джипах і двох автобусах без номерів або з підставними номерами організувала полювання і гонки на фермерських угіддях - в Іваничівському та Горохівському районах Волинської області. Учасники «сафарі» завдали сільським господарствам шкоди на суму у 150 тисяч гривень, за попередніми підрахунками фермерів.

Позашляховики гасали полями з номерами «ПТН ХЛО». Свідки спочатку почули постріли в районі полів, а згодом з’ясувалося, що автомобілі пошкодили декілька гектарів посівів.
Очевидці розповіли, що люди з усіх сторін оточили автівками і почали «заганяти» нахаб. Дві машини загнали в ліс, а інші три зникли у невідомому напрямку. Також знайшли місце, де молодики палили багаття, розважались до цього.

Коли відкрили багажники затриманих машин, то знайшли там нарізну зброю та тепловізор. Але останній зник у невідомому напрямку, його, швидше всього, хтось викинув.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО НАСПРАВДІ ПРИЧЕТНИЙ ДО «ВОЛИНСЬКОГО САФАРІ»?

Правоохоронці, які працювали на знищених полях, розповіли, що трьох осіб, які брали участь у гонках пшеничними полями, затримали на місці події. Вони виявилися мешканцями Володимира-Волинського. Автомобілі, на яких спритники їздили полями, у лютому перебували на штрафмайданчику у районному відділку міліції.

«Водії автівок пояснили, що купили джипи у іноземних громадян і «поки не встигли їх зареєструвати». В учасників «сафарі» вилучили три одиниці мисливської зброї та набої до них», - коментували на місці події міліціонери.
До слова, до редакції Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся волинянин з повідомленням, що один із коментаторів оприлюднив список ймовірних учасників цього інциденту і безпідставно включив туди його прізвище. Чоловік стверджував, що це – наклеп і він написав заяву в міліцію з цього приводу.

Волонтери чи мажори?

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час чергової оперативної наради поспішно назвав учасників «сафарі» волонтерами. Мовляв, автівки мали йти на АТО, натомість вони нищать фермерську працю. Тоді ж він порадив обласному військовому комісару «придивитися» до хуліганів, аби вони «демонстрували свої вміння в АТО».

Такі безпідставні звинувачення надзвичайно обурили волинських волонтерів. 6 березня вони навіть пікетували МВС, аби Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков взяв справу на особистий контроль. Зі слів учасників акції, всі герої «сафарі» - діти відомих людей міста Володимира-Волинського, які займаються контрабандою або працюють у міських органах виконавчої влади. Саме тому, зі слів протестувальників, за «мажорів» заступився голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, розповівши, що нібито у перегонах брали участь тільки волонтери на машинах, закуплених для АТО.
16 березня відбувся брифінг виконувача обов’язків начальника Волинської митниці Андрія Андрейківа. Тоді однією з тем розмови було блокування МПП «Ягодин», коли волонтери були незадоволені роботою митників, що ті довго оформляли автомобілі для військових. Очільник митниці пояснював, що затримка була через те, що не було зв’язку з підрозділом, куди прямували автомобілі. Крім того, перевірки зумовлені й тим, що є випадки, коли під виглядом гуманітарної допомоги на територію України ввозять речі, які не йдуть на потреби армії.

Тоді під час заходу взяв слово волонтер з Володимира-Волинського Олексій Панасюк. З-поміж іншого, він розповів, що автомобілі, які їздили фермерскими полями заїхали на територію України не через Волинську митницю.

«Була ситуація, коли оці хлопці, які хочуть погуляти і їм немає на що витратити час і гроші, й яких назвали волонтерами, їздили по полях. Накупили машини, які мали б йти, чи рахувалося, що вони йдуть в зону АТО. Переїжджали кордон вони через Раву-Руську, щоб ніби використовуватися в АТО. Можливо, щоб машини йшли справді на АТО, а не на такі сафарі, й були затримані ті автомобілі», - припустив він.

Мисливці відшкодували збитки. Криміналу чекати не варто

А 19 березня відбулося засідання ради оборони області з питань мобілізації, демобілізації та інформаційної безпеки. Відділ інформаційної роботи облдержадміністрації поінформував, що голова ОДА Володимир Гунчик поцікавився у правоохоронців, на якому етапі нині перебуває справа «волинського сафарі».
Згідно з повідомленням, начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига відповів: очікувати того, що зловмисники понесуть кримінальну відповідальність, не варто. Адже сторони конфлікту порозумілися й постраждалі отримали відшкодування збитків, зброю ж та авто правоохоронці вилучили.

Учасників «сафарі» позбавили права на зброю

Так, винуватців так званого «горохівського сафарі» побавили права на носіння та зберігання зброї.

Про це сьогодні, 20 березня, під час засідання 34-ї чергової сесії Волинської обласної ради повідомив начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига.

З його слів, після того, як у правопорушників вилучили зброю та набої, правоохоронці склали адміністративний протокол, згідно із яким любителів покататися на позашляховиках волинськими полями, позбавили права на носіння та зберігання зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
очікувати , не варто Показати IP 20 Березня 2015 14:38
"маэм гроші і всіх бачили десь" - варто си не варто оцінюють в іншому місці, громадськість очікує прізвища сафаристів. Замовчують бо мажори ?
А до очікувати , не варто Показати IP 20 Березня 2015 15:43
ви не давайте себе мати, ні так ні за гроші, бо рагулі виступали і єрепенились, поки їм грошці не ткнули, а отримали шматок, то й пащеки позакривали і вже "претензій не мають", то до чого тут громадськість, коли "постраждалі" претензій не мають, і розійшлись полюбовно?
очікувати , не варто до А Показати IP 20 Березня 2015 18:01
"постраждалі" це ще не громадськість. Більше всього з "постраждалими" проведена робота. І якщо "отримали відшкодування" збитків, то ще цікавіше, суми не кишенькові, а де заробленні?
Сонечко до очікувати , не варто Показати IP 20 Березня 2015 22:55
Зараз мажори- це правий сектор і самооборона, невже ще не зрозуміло. Наїхали на фермеров, ось ті і забрали свої заяви, а Шпига ще і грошей отримав за закриття справи.
Учасник Показати IP 20 Березня 2015 14:44
МИ НЕ МАЖОРИ , МИ ДІТИ ШАНОВАНИХ БАТЬКІВ!
учасник2 до Учасник Показати IP 20 Березня 2015 16:25
ми чесно заплатили по 200 грн єдиного податку. машини купили за свої кровні. в ліс поїхали - бо любимо природу. зброя - це брєд сивої кобили. ми й стріляти не вміємо. а ці ганебні фото з коліями на полях - це фотошоп підлих журналістів. і взагалі віддайте нам наші машини.
Знаю до Учасник Показати IP 20 Березня 2015 19:21
Батьки ваші може і шановані, а ви лише мажорчики, які нічого путнього у цьому житті не зробили
Патріот до Учасник Показати IP 20 Березня 2015 21:07
Ви діти корупціонерів і "бізнесменів" які через даання хабарів на митницяхпобудували свої статки
Віктор Показати IP 20 Березня 2015 14:55
Щоб був порядок в країні треба у таких випадках не тільки відшкодовувати збитки а ще й тюремного терміну давати трохи з виправними роботами. Щоб знали що хліб не з полиць магазинів береться.
Анатоль_ до Віктор Показати IP 20 Березня 2015 18:47
Ми із панею Наталкою Комишниковою абсолютно не згідні з Вами, вельмишановний добродію!
Анонім Показати IP 20 Березня 2015 14:56
Аби гроші - гріха немає ...? Йдемо в ЄС помаленько ...? Нас там таких крутих чекають.
журналіст з Володими Показати IP 20 Березня 2015 14:57
Отже висновок :за таке покривательство явних злочинців - керівники обласної міліції, прокуратури мусять НЕГАЙНО подати у відставку через скажімо - злочинне недбальство у проведенні досудового розслідування та халатне ставлення до посадових обовязків !!! Чому називаю цю групу осіб яка за домоленністю між собою здійснила груповий злочин з застосуванням вогнпальної зброї та спеціального обладання -злочинцями :у діях володимирських сфаристів є цілий " пакет" порушень за які навіть умовні терміни не дають , а тільки тюремне увязнення мінімум до трьох років , а максимум до пяти . Те що вони вирішили з фермерами і відшкодували завдані збитки - так це ж тільки зменшує якусь малесеньку частину покарання . Коли вже у Волинській області керувати такими важливими структурами будуть порядні люди !!!!
Анонім Показати IP 20 Березня 2015 15:00
Виганяли, виганяли бандюків і хабарників і не вигнали, а більше року часу вже пройшло...ЗЛОДІЙ І ПРОСТИТУТКА НЕ ЗМІНЯТЬСЯ ...
дід Пилип Показати IP 20 Березня 2015 15:30
риба гниє з голови. "Чмунчика" нада навчити не покривати бандитів, отоді все буде гуд.
Волинянин Показати IP 20 Березня 2015 15:41
Ну цу даному випадку юридично все вірно, сторони порозумілись, тяжкого злочину не було вчинено хай буде так... Але де імена героїв, ким би вони не були? Вважаю громадськість повинна вимагати оприлюднення. А ЗМІ? Де вони!? Це ж їхня робота. А резонансні події - це взагалі сир з маслом. Навипередки мають рватись, щоб першими дізнатись і оприлюднити сенсацію! І взагалі, хіба це не їхній обов"язок доносити правду до людей? Волинські напишете нам статтю про цих героїв? Ми, ваші читачі, дуже чекаємо.
Анонім Показати IP 20 Березня 2015 15:48
Їх потрібно "зрозуміти і простити" . Краще нагородити.
учасник2 до Анонім Показати IP 20 Березня 2015 16:26
вже зрозуміли. і простили. а нагородити - ми й самі кого хоч нагородимо
правда до Анонім Показати IP 20 Березня 2015 16:31
Ха Ха Ха!!! З нарізняком зайців поганяти...
злий Показати IP 20 Березня 2015 16:55
Все за гроші. Поліському бидлу достатьньо гречки і пару списаних компів,щоб обрали єрємєєваівахіва, а ці хфермери"пробачили" за "кеш". До проституток і то більше поваги, чим до цих запроданців
Патріот до злий Показати IP 20 Березня 2015 21:48
Пане злий вчіть географію ви також з Полісся,і самому себе б*длом називати якось дивно... А голосували ви за Лапіна і що він кращий від Єрьоми,Єрьома хоч державу обкрадає а Лапін простих людей,та щей у варварський спосіб(ями після копання бурштину хто має засипати,родючий жар хто має відновити,ліс який всехне в воді хто пресадить)
добрий до Патріот Показати IP 21 Березня 2015 20:29
Самі географію вчіть. Межа Полісся проходить через Кульчин. А Луцьк - це Волинь моя сонячна. Канєшно! І за граматикою трохи стежте. Читать невазможно!
Лучанин Показати IP 20 Березня 2015 18:53
Люди добрі,чого ви дувуєтесь.Начальник обласної міліції пан Шпига ставленик Самооборони і Лапіна,, правого сектора,щоб прикривати їхні бурштиново-сафарскі теми.Бо якби бувби Швидкий керівником обл.МВС то цієї наволочі давно не булоб.
Патріот до Лучанин Показати IP 20 Березня 2015 21:11
Повністтю підтримую.Шпига це не міліціонер а кришувальник ПС, Самооборони та валютчиків.Подейкують,що частина коштів за валютчиків залишається в карманах Лапіна,а той за кришування бурштину тмає посаду потрібну собі посаду начальника мілліціїза голосування в ВР за законами Народного Фронту.Сьогодні доречі на виступі в обласні раді депутати дякували ньому що він належним чином забезпечує порядок( напевне їх місце там де і місце Шпиги - в тюрмі).
ох до Патріот Показати IP 21 Березня 2015 20:25
коментар було видалено
Маневичанин Показати IP 20 Березня 2015 23:02
А зараз ці машини вже їздять в Маневицьких лісах. Ті самі машини, з тими самими номерами. Всі обличчя можна побачити в Маневицьких барах вечорами. Кому цікаво, завітайте до нас в Маневичі. Ласкаво просимо і журналістів.
123 Показати IP 21 Березня 2015 08:10
Правосуддя по Волинські
жах Показати IP 21 Березня 2015 20:31
Боже мій милий. Самі дебіли на сайті сидять. А що я тут роблю?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus