USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Україна – у списку найбрудніших країн в Європі. Інфографіка

24 Квітня 2018 07:40
Інститут впливів на здоров'я (Health Effects Institute) оприлюднив щорічний звіт «Стан повітря у світі 2018».

У ньому вимірюється кількість твердих частинок у різних містах світу - майже скрізь вона перевищує норми ВООЗ, встановлені надворі на рівні 10 µg/m3. Вимірюється також і кількість газів, які не є природною частиною атмосфери, пише Тexty.org.ua.

Також за спеціальною методологію, описаною у звіті, пораховано, де найбільше людей помирає від хвороб, пов'язаних саме з забрудненням повітря.

Раніше на першому місці був Китай - зараз це Афганістан. Звісно, Китай та Індія залишаються на першому місці в абсолютних цифрах з огляду на кількість населення - але при переведенні на сотню тисяч населення ситуація інша:


Карта показує доволі чіткий регіональний розподіл:


На одному рівні з Україною в Європі - лише Болгарія.

Подивитись інтерактив (перемкніться з number (кількість) на rate (пропорція), перемкніться в pollutant (забруднювач) на air pollution (забруднення повітря).

В Україні більшість смертей - від забруднення твердими частками в повітрі (вихлопи, промислові) та твердим паливом (вугілля, в першу чергу).

Можна перемкнутися також зі смертей на забруднювачі. Тут також видно чіткий регіональний розподіл - але інакший.

В Африці, наприклад, небагато промисловості - але значна частка населення користуються твердим паливом у побуті (дрова, фекалії тварин) - а це також призводить до значної смертності у тривалій перспективі).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus