USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Україна здійснила прорив у військовому рейтингу

1 Грудня 2016 23:17
За даними німецьких дослідників Україна цього року піднялася у Глобальному індексі мілітаризації на 15 місце у порівнняні із 23 місцем минулоріч, - інформує Експрес.

Упродовж 2016 року особливо високими темпами тривала мілітаризація Східної Європи.

Про це повідомляє Міжнародний центр конверсії у Бонні (BICC), який у четвер, 1 грудня, презентував Глобальний індекс мілітаризації (GIM).

"Унаслідок анексії Криму Росією та тривалого конфлікту у Східній Україні ситуація з безпекою у Європі змінилася", - зазначається у звіті Центру.

Через це спостерігається інтенсивна мілітаризація, особливо у Східній Європі.

За даними німецьких дослідників Україна цього року піднялася у Глобальному індексі мілітаризації на 15-те місце (із 23-го торік). Росія посідає посідає п'яте місце. У першій десятці рейтингу - ще чотири європейські країни (Азербайджан, Вірменія, Греція та Кіпр). Загалом у рейтингу 152 країни.

Найбільш мілітаризованою країною світу залишається Ізраїль. Це пояснюється також високою часткою військовослужбовців у населенні цієї країни. Найбільше у світі витрачають на військові потреби США. При цьому Сполучені Штати перебувають у рейтингу лише на 31-му місці.

Причиною цього є те, що порівняно з ВВП та кількістю населення військові витрати США не є найбільшими у світі, пояснив автор дослідження Макс Мучлер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
000 Показати IP 1 Грудня 2016 23:29
Не знаю, як там порівняно з ВВП та кількістю населення, але відомо, що витрати США на військові потреби більші, ніж в усіх інших державах світу, разом узятих.
Га до ООО Показати IP 2 Грудня 2016 08:49
Але США на 30 місті по мілітарізації. І пенсії у них не 40 доларів.
51 омбр-брехня Показати IP 2 Грудня 2016 09:16
подивіться на те місце у військових частинах ,на полігонах,в секторах ато висновок буде інший .А з бойовою технікою взагалі завал

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus