USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна зменшила зону навчальних ракетних стрільб поблизу Криму

1 Грудня 2016 15:36
Командування Повітряних сил Збройних сил України стверджує, що було вжито всіх заходів безпеки для забезпечення проведення практичної фази військових навчань поблизу окупованого Криму, які триватимуть з 1 до 2 грудня.

Про це повідомив прес-центр командування повітряних сил ЗСУ, - передає 24 канал.

«Вступили в завершальну фазу контрольні льотні випробування, які розпочалися 28 листопада 2016 року на полігоні у Херсонській області. У рамках підготовки до їх здійснення командуванням Повітряних Сил Збройних Сил України було уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків в північно-західній частині акваторії чорного моря в сторону її зменшення. Так, межа східної частини зазначеної зони проходить у 27-30 кілометрах від північно-західного узбережжя Криму,безпосереднє місце проведення пусків розташовується на відстані 90 кілометрів, що повністю виключає будь яку загрозу для мешканців півострова», – підкреслюють військові.

Крім того, прес-центр командування Повітряних сил зауважив, що вжито всіх заходів безпеки для забезпечення проведення практичної фази випробувань і прораховано ризики, що можуть виникати під час проведення навчань.

«Уточнена зона обмеження використання повітряного простору на тимчасовій основі з відповідними координатами (WGS-84). Визначено час та висоти заборони використання повітряного простору», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у зв’язку з навчанням проінформовано МЗС України та надано відповідні заявки і авіаційні сповіщення до Украероцентру.

«Будь-які спроби втручання та звинувачення української сторони у створенні загроз для населення та об’єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет здійснюється виключення з метою провокації», – резюмує відомство ЗСУ.

Відео сьогоднішніх військових навчань на півдні України, під час яких відбуваються випробувальні пуски керованих ракет середньої дальності. Відповідне відео у своєму YouTube опублікував секретар РНБО Олесандр Турчинов.

Нагадаємо, 1 грудня на півдні України над акваторією Чорного моря стартували українські навчання з ракетними стрільбами.

Натомість раніше у РФ погрожували Україні ракетним ударом у відповідь на стрільби біля Криму. Тим часом, у відповідь Міноборони нашої держави заявило, що Україна є суверенною правовою державою і всі бойові навчання проходять в плановому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 1 Грудня 2016 15:39
У ЗСУ заперечили скорочення зон ракетних стрільб біля окупованого Криму Українська сторона не вносила змін до меж небезпечних зон для польотів у районі Криму у зв'язку з проведеними навчаннями
Анонім Показати IP 1 Грудня 2016 15:41
обі.. ср*лись!
51 омбр Показати IP 1 Грудня 2016 16:11
Про які ракети йде мова пвоошні чи тактичні
123 Показати IP 1 Грудня 2016 16:27
Сталлоне недоделанный!
укр Показати IP 1 Грудня 2016 18:08
Кремлівська Орда обі**ралася з своїми чурбанами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus