USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Україні не вистачає 46 тисяч лікарів

5 Серпня 2011 15:52
В Україні не вистачає 46 тисяч лікарів.
Про це повідомив ректор Національного медичного університету імені Богомольця Віталій Москаленко, – інформують Подробности.

За його словами, ця цифра становить 22% всіх лікарів.

У цілому, за його словами, станом на 1 січня 2011 року, кількість штатних одиниць у системі охорони здоров'я становила 243,9 тисячі чоловік. При цьому, зайняті з них були 197,1 одиниць або 78% від загальної кількості.
24% працюючих лікарів складають люди пенсійного віку.

Москаленко підкреслив, що 10 років тому цей показник становив 20%, а за часів СРСР – 15%, таким чином, ситуація складається загрозливо, враховуючи кадрову еміграцію серед лікарів.

При цьому, він повідомив, що щорічно вузи України випускають 11 тисяч лікарів, тому покрити дефіцит за їх рахунок досить проблематично.

Разом з тим, за словами Москаленка, розроблені шляхи подолання цієї проблеми. Зокрема, передбачається зменшити кількість ліжко-місць, збільшити навантаження на первинну допомогу.
Крім того, передбачається укладання договорів з місцевими органами влади на навчання медиків за контрактом. Також передбачається, що найбільш успішні учні медучилищ проходитимуть підготовку у вузах з прискореного курсу.

Таким чином, завдяки цим заходам, передбачається збільшити кількість випускників у найближчі роки удвічі, зазначив Москаленко.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Beautiful Days Показати IP 5 Серпня 2011 17:36
Ну правельно зараз вже й контракт з Туреччиною підписаний, як і з Індією був..., тепер що Іран на черзі чи Пакистан для України буде? Де ще гроші будуть відмивати? Кіпр?!
Лучанин Показати IP 7 Серпня 2011 01:32
"Також передбачається, що найбільш успішні учні медучилищ проходитимуть підготовку у вузах з прискореного курсу." - зараз вилікувати не можуть, а що ж то буде після прискореного навчання? Може взагалі дати об'яву: "Хто хоче працювати лікарем - записуватись в каб.хх. Оплата згідно прейскуранта. Можливий кредит та відстрочка платежа." Дивишся і всі посади так заповняться. А знання - в інтернеті зараз рецептів повно, хто захоче прочитає...
ЗМІ Показати IP 7 Серпня 2011 16:12
В медичні вузи захмарні конкурсі радянських часів впали до рівня середнього ПТУ, де готують сантехніків і сажотрусів. Ось кілька причин: лікар ніколи не купить собі житла; лікар має ганебно низьку зарплату; бідні помирають, бо не мають чим заплатити за лікування, а багаті в лікарів українського рівня, які вчаться за гроші і майже не відрізняють понос від пеніса, лікуватись не хочуть. У Луцьку в 2-ій лікарні інтерн шукав в хворого печінку з лівого боку. Ларчик для "дохтурів" закрився. Живуть найкращі (на фоні найгірших - такі як Токарчук, Ягенський і т.п.). В українському середньовічному "ренесансі" добре живуть знахарі, гадалки, екстрасенси. 16-те століття, панове!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus