USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські можновладці скуповують житло в Німеччині

30 Серпня 2011 10:36
Близько 20 українських vip-персон, що проживають у київській Конча-Заспі, купили собі нерухомість у німецькому місті Баден-Баден.
Про це газеті «Сегодня» розповіли в Київраді, – інформує Українська правда.
«Я точно знаю, що там 10-12 людей – колишні працівники київської мерії, ще приблизно стільки ж – прокурори, судді, працівники Кабміну. Але вони не можуть світитися – як держслужбовці. Є там і будинки київських бізнесменів», – розповів один із депутатів Київради.
Дружина мера Києва Аліна Айвазова придбала у Баден-Бадені будинок площею 300 квадратних метрів. Близький друг родини розповів, що Айвазова офіційно оформила його на себе й перерахувала гроші за кордон через банк.
За словами Айвазової, є будинок у Баден-Бадені і в екс-керівника Держуправління справами Ігоря Бакая.
Екс-заступник генпрокурора Олександр Шинальський зізнався, що купив житло в Баден-Бадені за гроші, зібрані ним і дружиною-юристом легально.
Приписують житло там і екс-заступниці мера Києва Ірені Кільчицькій. Сама вона це заперечує: «Я живу там у готелі або орендую житло».
Живуть «віпи» у Баден-Бадені компактно.
«Там усього три вулиці з гарними 4-поверховими елітними будинками, де живуть мільйонери. Це будинки, які колись належали відомим людям, зокрема – письменнику Івану Тургенєву, тепер вони викуплені мільйонерами», – сказала Кільчицька.
За її словами, «Баден вважається найбільш безпечним містом Європи».
Поліції в Баден-Бадені багато, але її майже не видно. Охорони по периметру будинків, як це прийнято в елітній Конча-Заспі, там нема, але всередині у «віпів» охорони багато.
«Якщо в Києві віпи їздять по вулиці в супроводі п'яти машин охорони, то тут спокійно ходять пішки», – каже близький друг Айвазової.
«Це елітне, але не тусовочне місце. А тому тут добре відпочивати з дітьми. Якби мені довелося колись їхати з України, чого я не хочу, я б обрала для життя Баден-Баден», – зізналася Кільчицька.
«Якщо я приїжджаю на тиждень або 10 днів у Баден-Баден, то я орендую «Мерседес» Е-класу, плачу за нього 100 євро на добу. Якщо приїжджаю з дітьми на все літо, як цього року, то я переганяю свій «Бентлі» на треку в Німеччину. Зараз він їде назад, хоча я вже в Києві», – розповіла вона.
Просторий 3-поверховий особняк із терасою, коминною залою, побудований з екологічно чистих матеріалів, за 10 хвилин їзди до центру Баден-Бадена коштує 385 тисяч євро. А величезна 3-поверхова вілла на Ліхтентальській алеї з величезною земельною садово-парковою ділянкою оцінюється у 1,250 мільйона євро.
Невелику 2-кімнатну квартиру можна орендувати за 759 євро на місяць.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 30 Серпня 2011 13:32
...Люди не мають даху простого над головою,а вони..., Господь їм суддя, заберуть все з собою туди...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus