USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Український математик отримала світову премію

26 Січня 2017 20:31
Математику Марині В'язовській присудили премію за відкриття світового рівня. Вона розв'язала задачу, яку не могли розв'язати вчені декілька століть.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Науковець знайшла вирішення пакування куль в евклідовому просторі. Це найщільніше пакування куль у 8 та 24-вимірних просторах з використанням методів модульних форм. Раніше задачу пакування куль було розв'язано лише для просторів із трьома та менше вимірами.

Марина виросла в Києві, навчалася в Київському ліцеї №145 та на механіко-математичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка, зараз працює в Гумбольдтському університеті Берліна.

"Премію Салема 2016" щороку присуджують молодому математику за видатні результати досліджень в сфері наукових інтересів Рафаеля Салема, насамперед у теорії рядів Фур'є.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Січня 2017 21:14
respect

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus