USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українцям без лічильників газу скасували субсидії

22 Серпня 2018 13:43
Кабінет міністрів України на засіданні 22 серпня скасував субсидії споживачам без лічильників газу. Про це інформує РБК-Україна.

Відзначимо, в Україні надаються субсидії населенню в межах соціальних нормативів користування комунальними послугами, в тому числі природним газом. Відповідні нормативи споживання встановлені постановою Кабміну від 6 серпня 2014 № 409, але при цьому на сьогодні фактично відсутні стимули встановлювати лічильники природного газу.

Для стимулювання населення до встановлення лічильників Кабмін з 1 жовтня скасовує пільги та субсидії на оплату послуг з постачання та розподілу природного газу в раніше встановлених обсягах соціальних нормативів. Це поширюється на споживачів, які не встановили лічильники самостійно, а також за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільчих систем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Бабуся Показати IP 22 Серпня 2018 15:59
А що від Тго Кабінету Міністрів ще можна чекати???? Не всі ж мали можливість оплатити за газовий лічильник!!!!!!!!!!!!!!! Тепер знаємо за кого голосувати. Тільки не за цю владу що зараз в кріслах, бо для простих громадян України вони нічого не робили на протязі 50ти років, а тільки все забрали!!!
Вася до Бабуся Показати IP 22 Серпня 2018 16:25
вартість лічильника та його встановлення входить у вартість газу, а тому газопостачальникам - монополістам не вигідно його встановлення, тому як тут "спрацювує" оборудка з субсидією, вашу субсидію отриують газопостачальники, а встановлення лічильника за рахунок власника це відкрите шахрайство!!
Анонім Показати IP 22 Серпня 2018 16:06
А ці що на будинках,загальні враховуються як лічильник,чи потрібно ставити ще один?
Коля Показати IP 22 Серпня 2018 16:09
А кому безплатно їх втсановлювали????????????????????????????????????????????? Все за гроші вимагають а де взяти гроші,якщо все покрадено владцями і вивезено за кордон і ніхто ще в тюрму при цій владі не сів за розкрадання коштів і всі чесно живуть в дорогих особняках дорогі автівки в сім"ї і не одна на рахунках великі кошти і все чесно тільки субсидія для простих не виходить?!
лучанка Показати IP 22 Серпня 2018 16:14
Не вводьте в оману споживачів. На засіданні дане рішення не ухвалювалося. Це питання з розгляду було знято. Це офіційно повідомили в Кабміні. Посилання https://www.epravda.com.ua/news/2018/08/22/639849/
Громадянин України Показати IP 22 Серпня 2018 16:29
Дуже уважно читаємо другий абзац Постанови ! Я письмово не відмовлявся ні від одного, ні від другого ! В бюджеті коштів не вистачило, а оператори газорозподільчих систем за свої гроші монтувати лічильники не хочуть ! Я сьогодні без лічильника ! Де моя субсидія ? Якщо ви не відповісте, то ми вам допоможемо відповісти на виборах !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus