USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україну залишають і діти заробітчан

27 Серпня 2011 11:17
Українські заробітчани, які вже пропрацювали у певній країні кілька років і адаптувалися, намагаються забрати своїх дітей до себе.
Таких прикладів щоразу більшає, розповіла в рамках конференції «Дитина українського мігранта: виклики та перспективи» директор суботніх шкіл асоціації українців в Португалії Оксана Гуцько, яку цитує Deutsche Welle. Про це пише Українська правда.
Але існує проблема: для таких дітей бракує українських шкіл з п'ятиденним навчанням. Приміром, у Португалії діє тільки одна, ще є такі навчальні заклади у Чехії та Греції. А от суботні школи лише допомагають українським дітям краще адаптуватися і не забувати українське коріння.
Утім, найбільша проблема, на думку Гуцько, виникає з дорослими дітьми 17-18 років, які важко вливаються в суспільство і не мають можливостей вступити до іноземного вузу. Для них треба створювати окремі пансіонати, додає директор. Вона вважає, що дітей треба забирати ще у молодшому, або підлітковому віці, бо це менше травмує.
Роблячи вибір між варіантами, забрати чи залишити дитину в Україні, Оксана Гуцько радить однозначно: забирати.
Водночас вона визнає, що хвиля еміграції, яка буде викликана в такий спосіб, буде згубною для України, адже люди виїздять вже сім'ями, що означає відсутність стимулу для повернення.
Представник МЗС України у Львові В'ячеслав Войнаровський відзначив, що нерідко українські діти опиняються за кордоном сам на сам з проблемами – без знання мови і навіть місця проживання, коли батьки трагічно гинуть чи просто безвідповідальні. За таких ситуацій бракує допомоги громадських організацій.
Ще одна проблема – це змішані шлюби: мати не реєструє дитину як громадянина України, а згодом стає об'єктом шантажу з боку родичів чоловіка, які за певних обставин навіть погрожують відібрати дитину.
Зі свого боку, психологи б'ють на сполох, адже у дітей, які залишаються надовго без одного чи обох батьків, не формується модель їх майбутніх сімей, і ця проблема невдовзі гостро стоятиме перед українським суспільством.
За різними підрахунками на заробітки з України виїхали від 4,5 до 7 мільйонів осіб. 70% з них перебувають за кордоном нелегально.
Кожна заробітчанська сім'я у західноукраїнських селах залишила в середньому 2-3 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
михаил Показати IP 27 Серпня 2011 12:25
вот так вот уничтожают свой народ наши чиновники!!!!!климчуки!!романюки!!!януковичи!!лазаренки!!!кучмы!!и всякое остально высшее общество !!
lusi Показати IP 28 Серпня 2011 05:39
nasha istoriya nezalejnoi Ukrainu.
Лучанин Показати IP 28 Серпня 2011 10:45
Правильно роблять там в них є шанс не лише виживати а жити. Бо тут лише злидарство ....Країна Олегархів(олегофренів)
Exaboto до Лучанин Показати IP 28 Серпня 2011 19:37
+100
Український злидень Показати IP 28 Серпня 2011 14:00
втікайте звідси на усі чотири сторони, діти вам подякують, з країни дебілів і злодіїв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus