USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Укрзалізниця обіцяє покращити якість обслуговування пасажирів

26 Червня 2013 10:42
Підвищити якість обслуговування пасажирів, а також ввести реформи на залізниці планує Укрзалізниця, - повідомляє прес-служба відомства у результаті наради, що відбулася в УЗ.

Зокрема, під час наради проаналізували реалізацію усіх пунктів Національного плану дій на 2013 рік у рамках реалізації Програми економічних реформ на 2010-2014 років.

Запроваджені нововведення
Так, відповідно до Нацплану, з 1 березня 2013 року в першому класі швидкісних електропоїздів категорії Інтерсіті+ ввели систему регулювання вартості квитків залежно від термінів продажу. Для мешканців лівого берега Дніпра впровадили зупинку для низки поїздів далекого прямування на станції Дарниця. УЗ продовжила розвиток швидкісного руху з запуском нових швидкісних поїздів.

Найближчі плани УЗ щодо покращення
У найближчих планах відомства - впровадження бонусної системи для пасажирів першого класу поїздів Інтерсіті+ і можливості оформити квиток на одному бланку для поїздок з пересадками. До того ж, стане більш інформативним і зручним веб-портал для пасажирів.

Також планують оновити пасажирський рухомий склад.

«УЗ подала на розгляд проект фінансового плану залізниць України на 2013 рік, в якому передбачено придбання 200 купейних вагонів, 41 пасажирських вагонів з місцями для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями та 7 спеціалізованих вагонів типу СТ (службово-технічні) за кошти держбюджету», - повідомляє прес-центр відомства.

«Зараз вкрай важливо вирішити питання про закупівлю пасажирських вагонів за рахунок держбюджету, як це передбачено у програмі реформ і статті 10 Закону «Про залізничний транспорт». Якщо в цьому році не почати активне оновлення парку пасажирських вагонів, то вже через 5 років підлягати списанню буде більше 6000 вагонів, що неможливо для жодного виробника.

Планується також впровадження нових послуг в сегменті пасажирських перевезень. Наприклад, вже місяць працює швидкісний потяг «Інтерсіті» сполученням Київ - Тернопіль і долає 486 км за 5 годин 54 хвилини проти 7-8 годин у звичайних поїздів.

«Досить часто його населеність становить 100%», - зазначає Олександр Кава, координатор реформи транспортної галузі Координаційного центру з впровадження економічних реформ при президентові України.

Галузь також очікує на прийняття постанови уряду «Про створення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», прийняття якого дозволить почати реалізацію структурної реформи (проект постанови направлений на розгляд у Кабмін).

«Щодо виконання деяких пунктів Нацплану є невеликі затримки з об'єктивних причин, але, в загальному, робота просувається добре», - коментує Олександр Кава.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Амєлія Показати IP 26 Червня 2013 11:31
"Укрзалізниця" весь час бере кредити в приватних комерційних банках- мабуть ктось хоче банкрутувати залізницю- яке покращення???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus