USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Луцьктепло» просить 50 млн на погашення боргу та нову техніку

6 Грудня 2018 10:44
Аби ДКП «Луцьктепло» змогло належно здійснювати свою діяльність і не втратити грантові кошти, з міського бюджету потрібно передбачити 50,448 млн грн.

Про це йшлося 6 грудня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як повідомив заступник директора ДКП «Луцьктепло» з комерційних питань Віктор Мельник, наступного року підприємство планує модернізувати наявні потужності, зменшити втрати теплової енергії у мережах, покращити якість обслуговування споживачів завдяки реалізації заходів, передбачених договором ЄБРР.

Однак «Луцьктепло» має низку зобов’язань. Ідеться, зокрема, про виплата боргу ТОВ «Тепелен» у розмірі 23 млн грн. Так, відповідно до графіка погашення заборгованості за мировою угодою між ТОВ «Тепелен» та ДКП «Луцьктепло» у 2019 році треба сплатити 5,52 млн грн.

Також «Луцьктепло» продовжує реалізацію Проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста за рахунок кредитних коштів ЄБРР. В рамках проекту укладено контракти на виконання передбачених кредитним договором робіт, загальна вартість яких у 2019 році складе 244,3659 млн грн, зокрема за рахунок ЄБРР – 202,43788 млн грн, за рахунок місцевого бюджету – 41,928019 млн грн.

Отож, для проведення належних розрахунків за зобов’язаннями, визначеними у догорові з ЄБРР важливим є своєчасне забезпечення співфінансування робіт.

Окрім того, на балансі «Луцьктепла» є 45 автотранспортних засобів, середній термін експлуатації яких становить 30 років. Уся техніка є застарілою та зношеною, тому потребує ремонту. Тому виникла необхідність хоча б часткового оновлення парку транспортних засобів ДКП «Луцьктепло», придбання екскаватора, що дозволить швидше і якісно проводити аварійно-відновлювальні роботи.

Члени виконкому погодили проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Споживач Показати IP 6 Грудня 2018 14:33
Просто згадав радянський мультик -"мама просило одно яичко..."Як може Луцьктепло бути збитковим підприємством?Як?...Поясніть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus