USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уряд ухвалив законопроект для новачків бізнесу

24 Березня 2011 11:44
Кабмін схвалив законопроект, який спрощує відкриття бізнесу - найближчим часом документ буде переданий на розгляд ВР.

Про це повідомили Корреспондент.biz у Держкомпідприємництва.

"Розроблений Держкомпідприємництва законопроект спрощує відкриття і ведення бізнесу. Зокрема він дає можливість засновникам юридичних осіб (крім акціонерних товариств) створювати статутний капітал у розмірах і в складі, які їм необхідні для відкриття бізнесу", - йдеться в повідомленні відомства.

У Держкомпідприємництва відзначили, що зараз статутний фонд для товариств з обмеженою відповідальністю повинен бути не меншим за суму, яка дорівнює одній мінімальній зарплаті, для акціонерного товариства - не меншим 1250 мінімальних заробітних плат.

Відповідно засновникам не потрібно буде вносити гроші у вигляді внесків до статутного капіталу на момент проведення їх державної реєстрації. Запропоновані зміни також дозволять заощадити на оплаті послуг банків при відкритті тимчасових рахунків і на оплаті за нотаріальне завірення підписів на установчих документах і рішення засновників про створення юрособи.

Крім того, кажуть чиновники, проектом закону спрощуються вимоги щодо обов'язкового нотаріального оформлення окремих документів, що подаються на проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та фізичної особи-підприємця.

У повідомленні Держкомпідприємництва також говориться, що спрощення та оптимізація процедури створення юридичних осіб різних організаційно-правових форм буде заохочувати підприємців до початку власної справи в складних економічних умовах і сприяти поліпшенню позиції України в рейтингу Світового банку Doing Business за критерієм "відкриття бізнесу".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus