USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні більше не видаватимуть дипломів рівня «спеціаліст»

10 Липня 2016 22:53
Міністерство освіти та науки України скасувало освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста. Цьогоріч ВНЗ набирають студентів на цей ступінь востаннє.

Про це повідомляє 24 канал.

Раніше отриманий диплом спеціаліста прирівнюється до диплому магістра. Тобто на дипломах все одно писатиме "спеціаліст", але студенти автоматично вважатимуться магістрами.

Відтепер в Україні буде 5 освітньо-кваліфікаційних рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії та доктор наук. Відтак, отримання бакалавра вже означатиме здобуття повної вищої освіти. Зникає поняття "кандидат наук".

Всі, хто захистили дисертацію, навіть з атомної енергетики, стануть докторами філософії. А нинішні кандидати наук за власним бажанням зможуть отримати диплом доктора філософії.

Експерти переконали, що завдяки реформі ми відходимо від радянської класифікації і переходимо до європейських стандартів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дівка з Бубнова Показати IP 10 Липня 2016 23:50
"Всі, хто захистили дисертацію, навіть з атомної енергетики, стануть докторами філософії. А нинішні кандидати наук за власним бажанням зможуть отримати диплом доктора філософії." Тобто моя сусідка, Валя Загрева, якій ступінь кандидата наук подарував чоловік на день народження - стане доктором філософії, як і мій сусід, який добре вчився у ВДУ і поїхав за-кордон на навчання, а поверневшись, захистив кандидатську з фізики?
Анонім Показати IP 11 Липня 2016 00:44
Докторів вистачає, треба більше санітарів.
лучанин Показати IP 11 Липня 2016 08:58
Доктор філософії це те саме,як прапорщик в армії_ офіцер.
Іван Показати IP 11 Липня 2016 11:51
ід*отизм..... Рівень освіти від цього не зміниться. Відсотків 30-40 сумлінних студентів.... А решта то таке......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus