USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

В Україні - дводенна жалоба за загиблими в Одесі

3 Травня 2014 17:17
Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ щодо оголошення в державі дводенної жалоби за загиблими в ході антитерористичної операції на Донеччині та внаслідок заворушень, спровокованих проросійськими сепаратистами в Одесі. Про це повідомляє прес-служба парламенту, - інформує УНІАН.

«2 травня стало для України трагічним днем, - наголосив Турчинов. - Я підписав указ про дводенний траур в Україні і хочу висловити щире співчуття їхнім рідним та близьким».

«Ми маємо зробити правильні висновки з цієї трагедії, яка відбулася насамперед через зовнішню провокацію. Винні в організації та провокуванні цих подій будуть покарані», - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що в Одесі міська влада оголосила триденну жалобу за загиблими під час масових сутичок 2 травня.

Керівник парламенту зазначив, що «українців сьогодні постійно штовхають на протистояння, на громадянські конфлікти, на знищення країни зсередини».

«Ми не можемо цього допустити і маємо бути єдиними у боротьбі з зовнішнім ворогом, з тими, хто хоче знищити Україну», - заявив він.

Зі слів виконувача обов'язків президента, військові та правоохоронці продовжать боротьбу проти тероризму та бандитизму, за мир та спокій у державі.

Турчинов закликав «припинити будь-які громадянські протистояння всередині країни, бути єдиними у боротьбі із зовнішнім агресором».

Нагадаємо, після анексії Криму Росія не полишила спроб дестабілізувати ситуацію в Україні.

У середині квітня російські озброєні бойовики захопили адміністративні будівлі у ряді міст Донецької області, а також у Луганську. Бойовики викрадають, катують і вбивають людей, захоплюють заручників.

15 квітня на півночі Донецької області почалася антитерористична операція.

2 травня в районі Слов`янська і Краматорська силами підрозділів МВС, Нацгвардії і армії почалася активна фаза антитерористичної операції.

3 травня в СБУ повідомили, що під час проведення антитерористичної операції на Донбасі українські спецслужби втратили 5 людей вбитими, ще 12 поранено.

2 травня в Одесі сталися сутички між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами. Загинули кілька активістів. Потім активісти на Куликовому полі знесли табір сепаратистів, які забарикадувалися в Будинку профспілок. У будівлі почалася пожежа, в результаті якої також загинули люди.

Згідно з останніми даними, в Одесі після учорашніх сутичок між проукраїнськими активістами і сепаратистами до лікарень звернулися 214 чоловік, із них 27 - у дуже тяжкому стані. Загинули 46 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 3 Травня 2014 19:03
коментар було видалено
ааа Показати IP 3 Травня 2014 20:22
коментар було видалено
Анонім до ааа Показати IP 3 Травня 2014 20:56
коментар було видалено
луцк Показати IP 4 Травня 2014 02:52
пан ТУРЧИНОВ - вы что творите??? ВЫ ХРИСТИАНИН, А КАК ЖЕ ЗАПОВЕДЬ - НЕ УБЕЙ ??? ЗАЧЕМ ВЫ ОТДАЕТЕ ПРИКАЗ УБИВАТЬ??? НАРОД УКРАИНЫ ВАМ НЕ ПРОСТИТ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus