USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні реформують систему цивільного захисту населення

9 Січня 2014 15:35
У зв'язку з набиранням чинності нового Кодексу Цивільного захисту Урядом прийняте нове Положення про Єдину державну систему цивільного захисту, направлене на підвищення безпеки людей і територій. Про це під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України сказав Віце-прем'єр-міністр України, Голова Державної комісії з надзвичайних ситуацій і техногенно-екологічної безпеки Олександр Вілкул.

«У 2013 році в усіх регіонах були проведені масштабні спільні штабні навчання, де на практиці відпрацювали оновлені механізми взаємодії», – сказав Олександр Вілкул.

Головні причини актуалізації системи цивільного захисту - посилення техногенних ризиків та різка зміна клімату. Зокрема в Україні за останні 25 років середньорічна температура повітря піднялася на 2 градуси, а кількість стихійних лих збільшилася удвічі. До того ж стихійні явища часто зачіпають одночасно цілі групи областей України.

Відповідно до Положення, для забезпечення цивільного захисту населення і територій, до ліквідації надзвичайних ситуацій притягуватимуться підприємства незалежно від форми власності, а також зазначив, що відтепер у разі виникнення надзвичайних ситуацій будуть створюватися спеціальні комісії та штаби з питань ліквідації їх наслідків.

Окрім того, Вілкул відзначив, що створюються умови для оновлення матеріально-технічної бази Державної служби України з надзвичайних ситуацій, комунальних та інших служб, задіяних у ліквідації надзвичайних ситуацій.

Також Урядом планується модернізація системи централізованого оповіщення населення під час виникнення надзвичайних ситуацій. Зараз воно відбувається через дротяне радіо і систему сирен.

«Ми плануємо розширити ці можливості за допомогою Інтернету, мобільного зв'язку, технічних засобів зв'язку (гучномовців), ЗМІ. Наша мета – повністю охопити населення системами оповіщення», – сказав Віце-прем'єр-міністр.

Олександр Вілкул підкреслив, що найважливішою відмінністю оновленої системи цивільного захисту є чіткий розподіл завдань і відповідальності між органами влади і підприємствами. Для цього буде створена трирівнева система захисту населення: на рівні держави, окремого регіону або конкретного підприємства (організації). Координація роботи цієї системи захисту здійснюватиметься Державною комісією техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під керівництвом Олександра Вілкула.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus