USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

В Україні стартує Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

10 Листопада 2014 08:17
Основне завдання тижня безпеки дорожнього руху, який стартує сьогодні, 10 листопада, – нагадати людям про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МВС.

В цей час працівники ДАІ проведуть профілактичні акції “Пішохід”, “П’яний за кермом злочинець”, “Безпечна швидкість”, благодійну акцію “Здай кров — врятуй життя”. Також відбудуться прес-конференції, круглі столи, присвячені безпеці на дорогах та багато інших заходів спрямованих на зменшенні кількості автопригод.

Подібні заходи проходять в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020рр.) в багатьох країнах світу.

В Україні для цього вже зробили досить багато. Із залученням міжнародних організацій започатковані соціальні проекти, направлені на боротьбу з аварійністю на дорогах. Постійно вдосконалюється законодавство у цій сфері, посилена профілактична робота з населенням.

Однак ситуація все ще залишається складною: за 10 місяців цього року в Україні сталося майже 22 тисячі ДТП з постраждалими, в яких 3607 людей загинули, 27343 дістали тілесні ушкодження. На сьогодні в середньому за добу на автодорогах України в дорожньо-транспортних пригодах гинуть 12 ociб та травмуються близько 90 учасників дорожнього руху.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, протягом десяти місяців цього року на території області зафіксували 505 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими або загиблими. У цих ДТП загинула 91 особа, 642 отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості. У порівнянні з минулим роком спостерігають збільшення загальної кількості ДТП на 19%, кількості загиблих - на 30% та постраждалих – на 20%.

Для зміни ситуації на краще необхідні спільні зусилля органів державної влади, громадських організацій, наукового співтовариства, засобів масової інформації та суспільства загалом. Дотримання Правил дорожнього руху, засад безпечної поведінки та культури на дорозі, взаємодопомога — це основи безпечної та комфортної участі у дорожньому русі. І це повинен розуміти кожен з нас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus