USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні з’явилася державна премія за наукові видання з історії

19 Січня 2017 12:16
Премія присуджуватиметься у двох номінаціях: за найкраще наукове та найкраще науково-популярне видання з історії України. Розмір грошової частини премії визначатимуть щороку.

Так, 18 січня Кабінет міністрів України погодив проект закону про запровадження державної премії України імені Михайла Грушевського, інформує УНІАН.

Згідно зі законопроектом «Про внесення зміни до статті 11 закону «Про державні нагороди України», премія присуджуватиметься у двох номінаціях: за найкраще наукове та найкраще науково-популярне видання з історії України. Розмір грошової частини премії визначатиме щороку президент України.

«Введення цієї премії стане реальним проявом уваги держави до сфери відновлення збереження національної пам'яті українського народу. А також буде сприяти підвищенню престижу наукових і науково-популярних робіт з історії України, активізації наукових історичних досліджень і створення національного культурного продукту історичного характеру, стимулювати підвищення якості наукових і науково-популярних видань з історії України», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Михайло Грушевський (1866-1934) – український історик, громадський та політичний діяч. Голова Центральної Ради Української Народної Республіки (1917–1918), член історичного товариства ім. Нестора-літописця, багаторічний голова наукового товариства ім. Шевченка у Львові (1897–1913), завідувач кафедри історії Львівського університету (1894–1914), автор понад 2000 наукових праць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кастрюлька Показати IP 19 Січня 2017 12:25
В УКРАЇНІ З’ЯВИЛАСЯ ДЕРЖАВНА ПРЕМІЯ ЗА НАУКОВІ ВИДАННЯ З ІСТОРІЇ: хто красiвше спizжить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus