USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В українські школи можуть повернути 12-річку

31 Жовтня 2014 17:05
Міністерство освіти і науки пропонує повернути 12-річний формат навчання у школах.

Про це йдеться у проекті концепції розвитку освіти України на період 2015-2025 років, - повідомляє Gazeta.ua.

В документі не вказуються тимчасові рамки, коли може бути впроваджена 12-річна середня освіта.

12-річка вводилася в Україні в 2002 році за міністра освіти і науки Василя Кременя. В липні 2010 року, коли міністром став Дмитро Табачник, парламент повернув 11-річну середню освіту.

Нагадаємо, в Україні розробили тест на здатність до навчання, який може стати альтернативою сертифікатам ЗНО минулих років. Ввести його можуть з 2016 року.

Міносвіти не визнає навчальний процес на територіях, які контролюються бойовиками, і не має даних про зміст навчальних програм і забезпеченості підручниками в таких школах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Крук Показати IP 31 Жовтня 2014 17:24
Скільки вже можна експерементувати над дітьми
Вацык Показати IP 31 Жовтня 2014 17:49
В 12 классе одни свадьбы будут.
Тінейджер до Вацык Показати IP 1 Листопада 2014 14:32
У 17-18 років тепер одружуватися не модно, це позавчорашній день. Так що не хвилюйтеся даремно.
Лось Показати IP 31 Жовтня 2014 18:18
Хто вже прибере Квіта з цієї посади? Хай працює чоловічина собі ректором, а не лізе в середню освіту, в якій нічого не петрає. Це не тільки про 12-річну школу. Нащо вона зараз?. Роблять видимість реформ, а те, що вони нікому не потрібні, начхати, аби не вигнали
Лось Показати IP 31 Жовтня 2014 18:23
Скажу річ, після якої ризикую бути обматюканий. До моєї колеги приїхала рідна сестра з Ялти, запекла націоналістка, яка не міняла паспорта, не співала російського гімну і не раз за це отримувала "на горіхи". Так от. Вона ненавидить загарбників, але її сину, 10-класнику стало ЛЕГШЕ вчитись, попри національні утиски(його навіть не випустили з Криму на волинь з мамою!) Чому легше? Немає там всяких "Левенят", "Колосків", страусят і інших звіро-рослино-конкурсів. НЕМАЄ. А в нас - по 250!!!! на рік. Коли дітям вчитись, а вчителям вчити? Ось де треба працювати, а не придумувати якісь нові дурниці. На цей рік знову (раз 9 за роки незалежності) змінили норми запису в журналах 5, 6 класах. від цього успішність покращиться? Як далекі ці чинуші від простої школи....Шкоді мені учнів і...вчителів.
Вчителька Показати IP 31 Жовтня 2014 19:01
А діти 6-го класу і надалі вчаться без нових підручників, ось вам і всі реформи...
Смiдинська красуня Показати IP 31 Жовтня 2014 20:11
Лосю, Вас почитиєш, промонiториш по всiм статтям вашi коментарi то Вам далеко не Квiт заважає... На те, що вам заважає були слухання i ще будуть. Щодо теми - програму СО треба спрощувати та мiняти однозначно, бо ми з перескоками з на 12-рiчку i назад наробили проблем дiтям. Програма розрахована на 12 рокiв тепер втиснулась у 10 i маємо, що маємо. А Квiт у порIвняннi з Табачником - ПОДАРУНОК!
Лось до Смiдинська красуня Показати IP 31 Жовтня 2014 21:27
А чому Ви, красуне, рівняєтесь на гірших?:) Порівнюйте з кращими. А мої коменти Ви з власної ініціативи моніторите, чи дав завдання хтось, бо я проти Вашого земляка Гузя декілька постів кинув. Вірніше, не проти нього, як особи,- поважаю його працездатність, грамотність тощо...а про методи і шляхи досягнення мети. Якщо в мене є своє бачення, чому я не можу його викласти тут? Це ж демократично:)
Седлищенська красуня до Лось Показати IP 1 Листопада 2014 00:24
А кого Ви бачите альтернативою Квiта? У мене наприклад є теж своє бачення i я теж виклала його тут, бо це демократично :) Щодо монiторингу Ваших коментарiв то смiю запевнити Вас, що вiн спонтанний i зовсiм не пiд матерiалами про Гузя.
Седлищенська красуня до Седлищенська красуня Показати IP 1 Листопада 2014 00:26
I ще я не землячка Iгора Гузя, тому дещо змiнила nik-name :)))
Лось до Седлищенська красуня Показати IP 1 Листопада 2014 17:08
Красуне, мені просто неприємною була фраза "Вам далеко не Квіт заважає". ви не екстрасенс, щоб на відстані знати, що мені заважає. Ви - просто розумна людина, з якою приємно спілкуватись (надіюсь). І я в ФБ і в пресі і з розмов людей розумних, знаю, бачу, що СО "падає" катастрофічно. А МОН на чолі з Квітом чи не в курсі всього того, чи не може виправити ситуацію. Якщо так, і в першому і в другому випадку- місце іншим, що зможуть. Якщо ви були б простою сільською вчителькою, вірніше не простою, а такою, що хоче працювати і ВМІЄ працювати без тих всіх методкабінетів, юстицій, райво, інспекторів інституту післядипломної освіти, Ви б теж захотіли щоб Вам НЕ ЗАВАЖАЛИ.
вчитель Показати IP 1 Листопада 2014 17:13
при чому тут гудзь? ми ж про реформи в школах говоримо! кращою реформою буде скоротити методистыв-хабарникыв у районах.
Лось до вчитель Показати IP 1 Листопада 2014 17:54
Ти про що? :) Які в районі методисти-хабарники? Якщо якусь пляшку з цукерками поставиш, то хіба хабар? Або тобі особисто не повезло з методкабінетом. Слухай де хабарі: книжна для першого класу(за Табачника) 600гр! Бо до авторів мала відношення мати Хорошковського, корЄша Табачника. Далі, соціальна реклама майже за 1 млн гривень, яку мало бачили і ціна якій пару десятків тищ максимум. А МОН треба перетрясти конкретно, бо там таких "табаченків" сидить бестолкових купа. Люстрація повинна бути і в середніх і вищих ешелонах освіти.
небайдужий Показати IP 1 Листопада 2014 17:46
коментар було видалено
Лось до небайдужий Показати IP 1 Листопада 2014 17:49
А ти НЕБАЙДУЖИЙ в смысле "озабоченый"?:) В якій галузі? Сексуальній?:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus