USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У загиблого на війні лучанина залишилася вагітна дружина і хвора мама

29 Червня 2018 14:12
22-річний лучанин Андрій Волос лише з дев’ятої спроби потрапив до лав ЗСУ, аби захищати Україну від російської агресії на сході. Куля снайпера під час бою 28 червня обірвала його життя. У хлопця, який в 19-річному віці пішов на фронт, залишилась важкохвора мама і вагітна дружина.

Керівник Спілки воїнів АТО Волині Олександр Серватович, хрещений батько загиблого, розповів, що Андрій в 19-річному віці 9 разів намагався потрапити добровольцем на війну, подавав документи у батальйон «Світязь», проте йому відмовляли через брак досвіду.

Як каже сільський голова Омельного, де жила його матір, хлопець вже повертався додому, коли йому подзвонили з Ківерцівського військкомату і запропонували підписати контракт на 3 роки.

«Він був з простої сім’ї. Дуже хороша людина, доброї душі хлопець, неконфліктний, ніколи мухи не образить», - пригадує юнака сільський голова Омельного Василь Зінчук.

Олександр Серватович каже, що хлопець народився і навчався, а згодом жив у Луцьку з вітчимом. Потому придбали будинок у селі Омельне Ківерцівського району, там жила його мама. Останнім часом вона важко хворіла, за день до загибелі сина їй зробили операцію з видалення пухлини, зараз вона перебуває у реанімації.

Рівно за місяць до дня загибелі хлопець одружився, молода дружина завагітніла, подружжя чекало на дитину.

«Місяць тому ми їздили на заручини. В Андрія вже закінчувався цього року контракт, він хотів повернутись додому, бути з сім’єю», - пригадує Олександр Серватович.

Вітчим просив Андрія повернутись на деякий час додому, аби доглянути за важкохворою мамою. Проте командир не відпустив юнака, хоча у того і була довідка з лікарні.

«Андрій стояв на самому небезпечному блокпості, там почалося пекло – обстріли артилерії, мінометів, стрілецькою зброєю. Куля снайпера пройшла рівно між пластинами бронежилета і потрапила Андрію в серце. Командир спробував дістати Андрія, але снайпер «зняв» і його», - розповідає про останній бій хлопця його Олександр Серватович.

Більшу частину життя Андрій прожив у Луцьку, тому друзі пропонували, аби його поховали на Алеї почесних поховань кладовища в селі Гаразджа. Проте мама наполягла, щоб сина поховали саме в Омельному.

Попрощатись із загиблим героєм зможуть і в Луцьку – перед похованням тіло Андрія Волоса привезуть до нижнього храму Свято-Троїцького кафедрального собору. День і годину прощання повідомлять додатково.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ще не зовсім свідоми Показати IP 29 Червня 2018 14:25
Один в окопі гниє, а інший в опері суші жре. Не розумію цієї "держави".
До ще не зов Показати IP 29 Червня 2018 16:21
До чого тут опера чи суші. Він був військовослужбовцем по контракту (по найму) Хто сидить в опері і суші жре він якось по іншому гроші заробляє.Чисто бізнес нічого особистого.
Лучанин до До ще не зов Показати IP 29 Червня 2018 17:18
Ви справді вважаєте, що військові туди заробляти їдуть!?
Петро до Лучанин Показати IP 29 Червня 2018 22:32
Добровольці літа 2014 року і пізні контрактники - це дві великі різниці. Перші, без сумніву, за ідею пішли на війну.
Ой до До ще не зов Показати IP 29 Червня 2018 19:34
Да бажаю вам там заробляти...
лучанин Показати IP 29 Червня 2018 18:20
ще скажіть що країну захищати...... Донецьк і Луганськ зажди був і є Пухлиною на ср*ці України чого Волиняли їдуть захищати Донецьк? хай він згорить яскравим полумяс
НІ ВІЙНАМ Показати IP 29 Червня 2018 18:38
Жаль, сльози співчуття рідними. Молоді люди вмирають через пекло, яке в Україні і родинам горе велике. Горе влада- України і горе- влада Росії не можуть поділити територій і майна.... і сісти і домовитись про мир .... Путін - горе- Президент,який не може лад в себе навести по цілому світу когось і чомусь без прохання захищає .... війною і зброєю бореться за мир ?йому своїх молодих хлопців і людей не жаль. Горе- Президенти всіх країн в дитинстві в війни не награлись, а тепер горе людям , смерть, кров , сльози і інваліди... Ні одних Храм, ні багато церков не відмолять чорних гріхів горе- Президентів нашої країни і інших країн за війни і біль і горе ,яке мають сім'ї ,родини в Україні і Росії... але в нас горе- влада на війні заробляє і т.д.і т.п. Що страшно, що агресія Путіна і війна людей не схитнула, не припам'ятала, не навчила співчуття і захищати свою країну. В українців таке- моя хата скраю, поки ворог- окупант із зброєю не постукає в двері квартири чи двері хатиабо не розбомбить будинка чи хату ..... 1922-23 роках так було байдужість до подій тих , які окупант робив, а через 10 років 1932-33 роки українці чашу горя випили і за 1922-23- 1932-33 роки... На жаль, так є і сьогодні
я Показати IP 29 Червня 2018 19:01
контрактники-так....
Мері Показати IP 29 Червня 2018 19:06
А коли похорон Андрія?
Анонім до Мері Показати IP 29 Червня 2018 20:14
неділя або понеділок поки точно не знають
Надія Показати IP 29 Червня 2018 19:23
Хто може написати номер телефону Андрійового батька(Олександр) терміново.
Я Показати IP 30 Червня 2018 06:35
Якою мірою міряєте - такою і вам відміряно буде......
Всезнайко Показати IP 30 Червня 2018 07:44
Дуже хотів, то й потрапив...
Лучанка Показати IP 30 Червня 2018 13:03
Не скажу за всіх, але знаю хлопців, що поїхали служити по контракту заради грошей. Один все життя працювати не хотів, то перед тим як йти по контракту хвалився, що буде вбивати за гроші.Типу і радість країні несеш і баблішко косиш(це цитата) За загиблого великий сум.Нехай рідні тримаються
Мері Показати IP 30 Червня 2018 18:46
Дуже хотілося піти на похорони попрощатися бо з Андрієм ми були друзями((((( я його просила і плакала що не йди на ту війну мало що на коліна не ставала, а він мене не послухав.....((((((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus