USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Європі змушують платити за копіювання новини

6 Березня 2013 18:44
Німецький парламент прийняв закон про так званий «податок на Google», який змусить сайти, як передруковують і компілюється новинні замітки, платити авторам новин, - інформує Фінам.

Так, Google звинуватили в «аморальному» ухиленні від податків.
Нове законодавство не передбачає конкретні розміри компенсацій, також немає певної системи їх розрахунку, тим не менше, закон служить приводом для подачі позовних заяв до суду.

На цьому тижні комітет Бундестагу з правових питань прийняв поправки в законопроекті, які виводять з-під його дії «окремі слова і невеликі фрагменти тексту». Отже, такі сервіси, як Google News, які показують лише витяги з статей, зможуть і далі функціонувати. Разом з тим, розмір дозволених цитат в законі не уточнено, підкреслює видання.
Франція запропонувала ввести податок на Google і Facebook
Google розкритикувала поправки ще на стадії розробки. Пошуковик навіть зняв відеоролик, який закликає не обмежувати свободу пошуку в інтернеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus