USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - фестиваль «Пісні Великої Волині». ФОТО

14 Серпня 2011 10:16
Кілька сотень шанувальників фольклорної та сучасної пісні зібралось на центральній площі Луцька – на Волині вперше відбувався фестиваль «Пісні Великої Волині».
Як розповів під час урочистого відкриття фестивалю 13 серпня директор благодійного фонду Бориса Клімчука «Рідна Волинь» Петро Онищук, рішення проводити такий фестиваль приймалось «з легкою душею», адже підтримувати «неповторну волинську пісню» – це обов’язок і влади, і самих волинян, вважає він.
Ідею провести таке творче дійство запропонував сам губернатор Волині Борис Клімчук під час сесії обласної ради ще 3 березня, пригадує начальник обласного управління культури і туризму Володимир Лисюк.
«Того дня на сесії приймали програму розвитку культури на 2011-2015 роки. Борис Петрович запропонував започаткувати такий фестиваль, і ми підхопили його ідею», – розповів Лисюк.
«А фонд «Рідна Волинь» взяв на себе всі витрати, тому фестиваль проводиться без жодної бюджетної копійки», – сказав він.
«У наступному році, сподіваюсь, залучимо і кошти з обласного бюджету. Надіюсь, що захід стане традиційним», – висловився Лисюк.
Голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, котрий був присутній на відкритті фестивалю, запевнив, що наступного року в казні області обов’язково знайдуть гроші на «такий важливий захід».
«Таких фестивалів забагато не буде. І я переконаний, що цей фестиваль має велике майбутнє», – висловився голова Волиньради.
На активну підготовку до фестивалю пішло близько двох місяців, розповів начальник управління культури Володимир Лисюк. На дійство зібралось близько 300 учасників – це і артисти, і народні майстри.
«Це перший такий відповідальний захід для новопризначеної начальниці Навчально-методичного центру культури Любові Рожнової, через яку, пам’ятаєте, були цілі баталії на сесії обласної ради», – розповів Лисюк.
За словами Лисюка, організатори фестивалю ставили собі за мету зібрати колективи з колишньої історичної Волині.



Тому на фестиваль прибули не лише творчі колективи з Волинської області, а й з Рівненської, Житомирської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, а також кілька білоруських колективів з Брестської області.













Крім того, на Театральному майдані впродовж двох фестивальних днів тривав ярмарок народних промислів – майстри з Волині та гості з інших областей продавали вироби, зроблені власними руками, проводили майстер-класи. Приїхало і чимало бджолярів.











Також на центральні площі Луцька експонувалась фотовиставка «Визначні місця Великої Волині». Ввечері 13 серпня тут демонстрували фільм «Сім чудес Волині», а молодь запрошували на «українську дискотеку».




Захід продовжився і 14 серпня фольклорним дійством «Спасівська квітка» та святковим концертом «Таланти Великої Волині».


















Довідково:
Організатори фестивалю «Пісні Великої Волині» – управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації та Навчально-методичний центр культури Волині.
Захід проводився під патронатом голови Волинської ОДА Бориса Клімчука.
Мета фестивалю – збереження, популяризація і розвиток традиційного народного і сучасного мистецтва, зокрема серед молоді, розширення творчих зв’язків, обмін досвідом між митцями.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дід відун Показати IP 14 Серпня 2011 15:53
чуть не заснув, на Бандерштаті краще було, маладі дєвчьонкі а тут бабкі одні)
дідо-всевідо Показати IP 14 Серпня 2011 21:50
А який стосунок до "історичної Волині" має герб Великого Князівства Литовського, який став основою емблеми. Це що Рожнова так наплутала?
veto Показати IP 14 Серпня 2011 23:59
Кілька сотень шанувальників фольклорної та сучасної пісні зібралось!бачив ці сотні рівно 2-5 людини виступаючих більше ніж слухачів
Хатуль Мадан Показати IP 15 Серпня 2011 07:53
Збіговисько старих ПРдунів.
сусід Показати IP 15 Серпня 2011 08:31
Кажуть, цей фестиваль спеціально проводили, щоб відвернути увагу від "Бандерштату". Не згідний. Абсолютно різна аудиторія, і все геть взагалі різне. Старше покоління нізащо не піщло б на "Бандерштат", а буйна наша молодь знудилась би на "Піснях Великої Волині". Грицюк трохи свято попсував своїми криками.. А так нічого, може бути.
котя Показати IP 16 Серпня 2011 11:24
убога шароварщина як до неъ не пыдходь
Піпец Показати IP 18 Серпня 2011 15:36
Ви взагалі не розумієтесь в творчості... "Пісні Великої Волині" - це культурний український фестиваль, а "Бандерштат" - зібрання наркоманів і алкашів!!!!!!!!!!!!!!!!
ugg Показати IP 24 Січня 2014 11:44
Ya Lengran. This insinuation, in any other case gain the process, and that also Carl actually fully understand their own company name is absolutely not eligible. This becoming the truth

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus