USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В обласній дитячій лікарні осучаснили реанімацію . ФОТО

21 Серпня 2011 09:26
У головній дитячій лікарні Волині капітально відремонтували два відділення – відділення анестезіології і реанімації та загальної лабораторної діагностики.

Як повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації, офіційне відкриття двох відремонтованих відділень відбулось 20 серпня за участю голів облдержадміністрації Бориса Клімчука та облради Володимира Войтовича відбулось.

«Відділення анестезіології та реанімації – це лише частина великого комплексу Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання, яке було розміщено в іншому місці. За останні три місяці тут зробили реконструкцію та привели все до стандартів. Нині воно друге в Україні», – розповів губернатор області.

«Тут роблять оперативні втручання та доглядають за дітьми вагою від 600 грамів, застосовуючи високі технології та досвід медичного персоналу», – додав він.

Відділення анестезіології та реанімації розраховане на 6 ліжок. Тут проводиться лікування невідкладних станів та важких форм перебігу захворювань у дітей віком від 8 днів до 18 років, забезпечується підготовка на проведення знеболення при оперативних втручаннях, діагностичних та лікувальних процедурах у дітей, а також відновлення, корекція та підтримка важливих функцій органів і систем, які виникають внаслідок захворювань та травм.

Також цілодобово функціонує центр консультативної допомоги для центральних районних лікарень. За рік у відділенні лікуються 450 хворих. Серед нозологій основна частина припадає на отруєння, політравми та черепно-мозкові травми.

У складі відділення загальної лабораторної діагностики функціонує три підрозділи: клітинно-гематологічне, біохімічне та лабораторія відділень анестезіології і реанімації. Тут виконуються клінічні, гематологічні, цитологічні, серологічні, біохімічні та бактеріологічні дослідження у біоматеріалах.

Методи досліджень уніфіковані, стандартизовані, результати видаються у системі СІ, проводиться внутрішній лабораторний контроль якості.

У лабораторії встановлено сучасне обладнання, придбане у 2010 році за позабюджетні кошти. Його вартість – майже 2 мільйони гривень. Фахівці з Києва визначили 100-відсоткову точність результатів вимірювання у цьому відділенні.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus