USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні активісти захищають ЗНО. ФОТО. ВІДЕО

17 Червня 2013 14:45
Всеукраїнська кампанія на захист ЗНО триває.

Про це пишуть на сайті «Вставай і йди!».

Так, активісти громадянського руху «Відсіч» проводять кампанію на захист зовнішнього незалежного оцінювання, розпочату у відповідь на реєстрацію депутатами Григорієм та Ігорем Калетниками законопроекту про внесення змін до діючого закону «Про вищу освіту».

Документ, розроблений ними, передбачає нівеляцію ЗНО та запровадження вступних іспитів, що призведе до повернення корупції та хабарництва при вступі до вищих навчальних закладів.

Аналогічні ініціативи щодо запровадження вступних іспитів містяться і в іншому законопроекті Ківалова-Калетника-Сороки – № 1187 «Про вищу освіту», який всіляко підтримує міністр освіти Дмитро Табачник.

Незважаючи на те, що ЗНО за 6 років від моменту його запровадження довело свою ефективність та стало однією з небагатьох українських реформ, які отримали позитивну оцінку серед населення, влада намагається позбавити школярів можливості прозорого та справедливого вступу до ВНЗ.

Тому, починаючи з 3 червня, під пунктами здачі ЗНО у різних регіонах України активісти поширюють серед абітурієнтів та їх батьків інформаційні листівки з повідомленням про наміри влади запровадити непрозору та корупційну систему вступу до вищих навчальних закладів.

Цього тижня листівки розповсюджували у Дніпропетровську, Івано-Франківську, Чернігові, Житомирі, Харкові, Львові, Черкасах, Білій Церкві, Полтаві, Рівному та Києві, їх отримали відвідувачі пунктів здачі ЗНО, які виконували тестові завдання з математики, географії та англійської мови.

















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus