USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Сьогодні на Україні святкують День Святої Трійці

23 Червня 2013 10:00
Українці святкують П’ятдесятницю, тобто День Святої Трійці сьогодні, 23 червня.

Перша назва означає, що на 50-й день після Воскресіння на апостолів зійшов Святий Дух у вигляді вогняних язиків і заговорили вони різними мовами.

Інша назва означає Божу повноту, повноту Церкви. Цей день ще називають Днем народження Христової Церкви.

Щодо виникнення свята Трійці, або, як кажуть інакше, Зелених свят, існує кілька версій:
цього дня Бог створив землю і засіяв її зеленню; Христос, в’їжджаючи в Єрусалим на ослі, обрав собі шлях не по килимах, а по галузках, якими прикрасили дорогу бідняки. Ще одна гіпотеза - Христос, Петро та Павло, йдучи, присіли відпочити під зеленою кроною дерева, а тому Трійця - триденне свято.

Багато хто вважає, що перший день - неділя - пов’язаний з Богоотцем, другий – з Богосином, третій – з Богодухом Святим. Нині Трійцю відзначають два дні. Другий – День Святого Духа.

Трійця – одне з найбільших християнських свят. Вона підтверджує один з основних догматів православної віри – про Триєдиного Бога.

Традиційно оселі на Трійцю прикрашають лепехою. Але це вже язичницька традиція. До речі, після того, як зілля висохне, його заварюють і розчином миють голову.

Радість Сходження Святого Духа з лучанами розділить Патріарх Філарет. Зустрічатимуть первоієрарха в неділю ввечері на соборній площі.
А в понеділок він очолить Літургію і візьме участь в урочистій академії з нагоди 1025-ліття хрещення Русі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus