USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

В Україні зростуть мінімальні ціни на горілку

3 Серпня 2011 11:59
Щоб зменшити тіньовий ринок алкоголю та захистити споживачів від підробок, уряд України хоче підняти мінімальні ціни на цю продукцію.
Про це розповів прем’єр-міністр Микола Азаров, – інформує Дело.
За його словами, планується це зробити на засіданні уряду 3 серпня.
«Це дозволить зменшити тіньовий ринок і захистити людей від підробленої і часто небезпечної для здоров’я лікеро-горілчаної продукції», – сказав глава уряду.
При цьому Азаров не уточнив запланованого рівня підвищення мінімальних цін на алкоголь.
Раніше провідні виробники горілки в Україні звернулись до уряду із проханням підвищити мінімальну роздрібну ціну на горілку з 17,96 гривні до 26,1 гривні за пляшку ємкістю 0,5 літра, або на 45,3%,.
Коментуючи таку ініціативу, в асоціації «Укргорілка» зазначали, що необхідність перегляду рівня мінімальних цін продиктована подорожчанням основних складників, що формують виробничу собівартість лікерогорілчаних напоїв.
Мінімальні ціни на алкоголь були введені наприкінці жовтня 2008 року на прохання алкогольних компаній.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ха! Показати IP 3 Серпня 2011 17:02
Цитата:"Щоб зменшити тіньовий ринок алкоголю та захистити споживачів від підробок..." Оце так прикол! Скільки раз брав в порядних магазинах на урочисті сімейні події горілку іменитих марок і наривався на явний сурогат, потім запрошеним людям соромно в очі дивитись (ніби я горілку купляв в бариг). По-друге, з розмови з одним із менеджерів одного дуже поважного в місті магазину, на моє запитання: "яку горілку краще взяти, щоб була "порядна"" отримав відповідь з посмішкою: "та вона вся підробна!". То для кого це "очковтирання", блін...?
Бармалєй для Ха! Показати IP 3 Серпня 2011 22:22
Пийте луцьку горілку і буде Вам щастя!
?Ларбарехана Показати IP 4 Серпня 2011 01:00
Как говорят в Одессе: "Лучше б было, если б ты ее вообще не брал.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus